Az 1xbet története

1xbet history

Az online fogadások piacán az 1xbet néhány év alatt kiváló és biztonságos bukmékeriroda hírnévre tett szert. Miért az 1xbet-en fogadnak a játékosok százezrei?

Hol és mikor alakult az 1xbet fogadóiroda, ki állott történetének kezdetén, hogyan működik jelenleg és komoly üzemeltetővel állunk-e egyáltalán szemben, vagy a játékosoknak aggódniuk kellene valami miatt?

Az 1xbet iroda történetéből

Az 1xbet fogadóiroda 2007-ben alakul Oroszországban, a bukmékeriroda története tehát nem vezethető vissza a régmúltra és a többiekhez képest relatíve kezdőnek számít.

Eleinte laikus projektnek számított, és semmi nem vallott arról, hogy a jövőben a játékpiac egyik vezéregyéniségévé növi ki magát. A rákövetkező tíz évben azonban ez az üzemeltető teljesen eluralta a hazai piacot. Kelet-Európa szerte jelenleg kb. 1000 fiókja van.

Történetének kezdetén az 1xbet fogadóiroda a sportfogadásokra összpontosított és eredeti célját máig megőrizte, habár az idő haladtával szolgáltatásai kiterjedtek a klasszikus kaszinójátékokra és online automatákra is. Az 1xbet platformjának prioritása elejétől fogva a mai napig egyértelműen a futball. Naponta hozzávetőleg ezer legkülönfélébb eseményt kínál. Játékosainak kb. 30 játékpiac áll rendelkezésre.

Elsősorban a 1xBet sportfogadás terén több tucat nyelv használata hozzájárult ahhoz, hogy a fogadóiroda a világban erőteljesen érvényesült és – felvéve a versenyt a piac legjobbjaival – nemzetközi jelentőségű márkává lett. Nagyszerű, legendává vált húzása volt az 1xbet-nek a kriptovalutában való fizetések lehetővé tétele is. Olyan újdonság ez, amit egyenlőre nem kínál sok üzemeltető.

Az utóbbi időben azonban egyes weboldalak korlátozásokkal és blokkolásokkal kénytelenek szembenézni, mert az 1xbet számos országban nem rendelkezik a működtetéshez szükséges és a jogszabályoknak megfelelő érvényes engedéllyel. A tiltott országok sorába tartozik pl. Svájc, a Cseh Köztársaság vagy az USA.

Ki áll az 1xbet fogadóiroda mögött

Az aktuális üzemeltető az 1X Corp. NV a Karib-szigeteken található Curaçao-i székhellyel. Ez a társaság már 2001-ben megalakult a kanadai Torontóban. Partnere a 2005-ben létrejött Exinvest Limited társaság, mely Cipruson rendelkezik engedéllyel.

Az 1x Corp. NV főigazgatója Anthony Novac, aki egyben társalapító is. A másik alapító John O’Malia. Az 1x Corp. NV portfóliájába az 1xbet-en kívül még további partnerwebek tartoznak.

Ki az az Antony Novac

Az 1xbet márka viszonylag rövid története ellenére nem állítható, hogy nem volna megfelelően kiépített stabil háttere.

Anthony Novac, aki az 1X Corp NV „lelke”, immár több, mint két évtizede tevékenykedik a játékiparban. A kaszinófejlesztés és az internetes játékok terén is gazdag tapasztalatokkal rendelkezik. A vállalkozó öt kanadai tartomány kaszinóinak igazgatásából és fejlesztéséből is kiveszi részét.

Vajon biztonságos fogadó társaságról van-e szó?

A fentiekre tekintettel elmondhatjuk, hogy az 1xbet fogadóiroda – mióta megjelent a piacon – igen jó hírnévre tett szert a játékosok körében. Világszerte immár kb. 700 000 játékos használja a bukmékeriroda szolgáltatásait. Ezért nyilván nem helyénvaló az 1xbet-en való fogadásoktól és játéktól való félelem; az általa nyújtott szolgáltatások transzparenseknek tarthatók.

A társaság hivatalosan Curacaban van bejegyezve. Ebben a pillanatban nincsenek információk a fogadóiroda bármilyen további minősítéséről. Ha mint üzemeltetőnek volnának további engedélyei, az vitathatatlanul növelné megbízhatóságát követői szemében.

Bizonyára pozitív körülmény volna, ha pl. sikerülne még licenszet szereznie a szerencsejátékokra a brit bizottságtól. Jelenleg ráadásul nem minden országban, amelyben működik, van az 1xbetre nézve hivatalos szabályozás. Ezért először érdeklődjön, hogy rendelkezik-e az üzemeltető az Ön országára vonatkozó engedéllyel vagy legalább tesz-e lépéseket ez irányban.

A Cseh Köztársaságban pl. az 1xbet-nek jelenleg nincs licensze és aktuális hírek szerint a jövőre nézve sem tervezi megszerzését. Így néhány országban az 1xbet – úgy tűnik – be is fejezte pályafutását.

Licence Curacao eGaming

Ez a licensz azon leghitelesebb engedélyek sorába tartozik, amelyeket az üzemeltető a fogadások jelenlegi piacán megszerezhet. Ezt el lehet mondani még az MGA vagyis a Malta Gaming Authority-ról is.

Ebben a vállalkozásban minden esetre az üzemeltetők kötelesek rendelkezni valamilyen joghatóság érvényes digitális tanúsítványával. Attól is függ természetesen, milyen joghatóságról van szó. A világon mindenütt vannak engedélyező szervek, melyeknek előírásai többé vagy kevésbbé szigorúak. Minden esetre nem igaz az, hogy minél több engedéllyel rendelkezik az üzemeltető, annál megbízhatóbbnak számít. Az a döntő, hogy milyen tanúsítványa van, és általánosan elismert joghatóságtól származik-e.

Tekintettel arra, hogy a regisztráció során Ön érzékeny személyes adatokat oszt meg, fontos, hogy mindig elég figyelmet fordítson az adott fogadóiroda minősítésére. Ezzel a minimumra csökkenti az adataival való visszaélés kockázatát. A fenti információkat az adott fogadóiroda weboldalának láblécén található adatok ellenőrzésével szerezheti meg.

Relevant news