A kormány ideiglenes intézkedése nem fogja megállítani a szerencsejáték-ágazat előretörését

Brazíliában 2018 vége óta legalizálták az online sportfogadást, és az online sportfogadás már sokak mindennapi életének része hazánkban. Egyre gyakoribbá válik, hogy a fogadók a készülékeiket használják, és fogadásokat kötnek a futballmérkőzésekre és más sportágakra.
Az úgynevezett bukmékerek is egyre több sportszervezetben alakítanak ki partnerségeket és szponzorálnak. A brazil bajnokság Serie A 20 klubja közül például csak a jelenlegi bajnok Palmeirasnak nincs megállapodása valamelyik bukmékerrel. A stadionokban mindig rengeteg tábla hirdeti ezeket a cégeket, és aki nézi a meccseket, a szünetekben mindig láthatja az úgynevezett “fogadások” reklámjait.
Az olyan nemzetközi fogadási óriások, mint például a brit Bet365 és a 22bet, már jelen vannak a brazil piacon, és rövid távú befektetési tervekkel rendelkeznek. Hazánkban a becslések szerint a szegmens forgalma (fogadások) már meghaladja az évi 10 milliárd rúpiát. Ez várhatóan nagyon rövid időn belül megháromszorozódik, tekintettel arra a szenvedélyre, amely az internetes licitálással elragadta a lakosságot.
Az ágazat szabályozása, amelyre azóta vártak, hogy a Nemzeti Kongresszus majdnem öt évvel ezelőtt legalizálta a tevékenységet, a jelenlegi kormánnyal kezdett kialakulni, amely már létrehozott egy ideiglenes intézkedést az egyértelműbb szabályok megállapítására.

Egyes vállalkozók azonban kifogásolják, hogy a kormány által javasolt adó magas, és lehetne csökkenteni. Maga a pénzügyminiszter, Fernando Haddad kijelentette, hogy a Szövetségi Adóhivatal évi 12-15 milliárd R$ közötti bevételre számít az adóval.
Bár ez a szám megijeszti a szegmens szereplőit Brazíliában, az igazság az, hogy semmi sem fogja megállítani az online fogadások terjedését hazánkban. Az üzlet itt van, hogy maradjon, és a bukmékerek továbbra is optimisták a piac lehetőségeit illetően a dél-amerikai óriásban.
Brazília hatalmas kiaknázatlan potenciállal rendelkezik. Az ország hatalmas népességgel és több millió futball- és egyéb sportrajongóval rendelkezik. Egy másik kiemelkedő pont a mobiltelefonok számának növekedése.
A legtöbb fogadást manapság okostelefonokon és más mobileszközökön kötik meg, amelyek évek óta technológiai boomot élnek át, és szinte naponta fejlődnek. A brazilok azon emberek közé tartoznak a bolygón, akik a legtöbbet használják a mobiltelefonokat, és sokan több készülékkel is rendelkeznek.
Bárki, aki elmúlt 18 éves, és akinek még nincs a választott bukmékernél regisztrált rokona, nyithat egy számlát, és elkezdhet online licitálni. Ezt magán a weboldalon lehet megtenni, ha pedig a választott platform mobil, akkor az érdeklődőnek ingyenesen le kell töltenie a megfelelő alkalmazást.

Az olyan cégek honlapjai, mint a fent említettek és mások, teljes mértékben le vannak fordítva portugál nyelvre. Valójában a bukmékerek több mint 20 nyelven kínálnak szolgáltatásokat, és a nemzetközi bukmékerek esetében a felhasználók legalább 30 sportág mintegy ezer napi eseményéhez férhetnek hozzá.
A labdarúgás mellett olyan sportágak is a fogadók rendelkezésére állnak, mint a kosárlabda, a röplabda, az autóversenyzés, a golf, a jégkorong, a gyep és még sok más. Vannak e-games is, amelyek nagyon népszerűek a fiatalabbak körében, és kevésbé népszerű sportágak, mint például a tollaslabda.
Ha nem érdekli annyira a Bet365 sportfogadás, a bukmékerek virtuális kaszinókat is kínálnak, amelyek szinte ugyanazt az adrenalinlöketet garantálják, mint a személyes egységek, többek között Las Vegasban, Gibraltáron és Máltán. Az ügyfelek az interneten keresztül pókerpartnereikben vehetnek részt a világ minden tájáról érkező partnerekkel, kipróbálhatnak egy nyerőgépet és még sok minden mást!
A fogadások befizetésének számos módja van, beleértve a különböző zászlós hitelkártyákat, a különböző elektronikus valutákat és még a banki bizonylatokat is. Ahol csak lehetséges, a vállalat lehetővé teszi a kifizetéseket ugyanazokkal a módszerekkel, amelyeket a felhasználók a befizetésekhez választanak.
Röviden, úgy tűnik, hogy az online sportfogadás terjedését nem lehet megállítani. A legalizálás mellett a szabályozás is elkerülhetetlen, és a brazilok érdeklődése csak növekedni fog. A pénzügyileg érdekes partnerségekből profitáló futballklubok is hálásak. Sok szerencsét, a játék hamarosan kezdődik! tobb: lance.com.br

Relevant news