Fogadás az olyan NBA csapatokra, ahol a sztárjátékosok sérültek

Fogadás az NBA-re nagyon széleskörű és összetett téma. Ma a lehetséges témák tucatjai közül az NBA-re olyanokra öszpontosítjuk a figyelmünket, ahol a sztárjátékosok sérültek.

A sérülések mindig is a sport részeihez tartoztak, a sportolók ennek a pályafutásuk egy bizonyos pontján ki vannak téve, legyen szó kisebb sérülésről vagy a szezon végét jelentő sérülésről, minden sportoló ki van téve ennek a kockázatnak. Ugyanakkor azt is lehet állítani, hogy az NBA az a sportág, amelyet a legjobban érint egy sztárjátékos sérülése. Más sportágakban, például az NFL-ben és az MLB-ben rengeteg más olyan játékos van, akik számára egy szupersztár hiánya nem jelent olyan extrém akadályt, mivel minden csapatban rengeteg olyan játékos van, aki képes pótolni a hiányzó játékost. Az NBA-ben azonban, ahol mindkét oldalon csak öt játékos van, egy fontos játékos pótlása sokkal nehezebb. Azt is figyelembe kell venni, hogy az NBA-ben minden játékos játszik úgy a támadásban mint a védekezésben is, és nem létezik egy külön-külön csapat mindegyikre, mint az NFL-ben.

Például az NBA-ben, ha a Bulls elveszítené Derrick Rose-t vagy a Lakers Kobe Bryantet, ezek a csapatok bajban lennének egészen addig, amíg vissza nem térnek a sérülésükből. Ez nem azt jelenti, hogy nem lennének versenyképesek, de amikor egy csapatnak van egy támadójáték-terve, amelyben a sztárjátékosnak nagy szerepe van és egyaránt nagy pontszerző is, akkor nagyon nehéz egy csapatnak rövid távon alkalmazkodni az alapvető támadójátékosa nélkül. Mint látható, az NBA-ben a támadás bonyolultsága sok olyan akcióval, amelyeket ez a szupersztár irányít, befolyásolja annak a módját, hogy egy kosárlabdacsapat hogyan fog játszani az adott ellenfél ellen. Az alábbiakban ismertetem, hogy mire kell figyelni, ha egy játékos a sérülése miatt kiesik, és hogyan lehet Ön sikeresebb, ha olvasni fog az adott játékos sérülésének a következményeiről.

A sérülések egy fontos részét képezik az NBA-re való fogadásnál, de rendkívül fontos ezeknek a szupersztároknak a játéka is. Ha Kobe Bryant 5-6 mérkőzésen keresztül kínlódik, akkor több mint valószínű, hogy ugyanakkor a Lakers nem lesz olyan nagy favorit. Másrészt, ha Dwayne Wade remekül kosárlabdázik, akkor több mint valószínű, hogy a Heat a kelleténél kicsit nagyobb favorit lesz a következő meccseken. Figyelje csak meg, hogy a közönség túl nagy súlyt fektet a csapat/játékos közelmúltbeli teljesítményére, így ha egy játékos/csapat a várakozások felett vagy alatt játszik, akkor a fogadási szorzóknál az NBA-ra gyakran találkozik a túl- vagy alulértékeltséggel. Ezért fontos figyelni nem csak a sérüléseket, hanem az egyes szupersztárok teljesítményét is, akik képviselik az egyes csapatokat. Együtt az olyan sztárokkal, akik nem nyújtanak jó teljesítményeket, az a játékos is ugyanúgy befolyásolja a szorzókat, aki a sérülése után játszik, és ez hatással lehet az Ön fogadásaira.

Egy másik tényező, amelyet figyelembe kell venni, amikor az NBA-re fogadunk, az egyes csapatok közelgő programja. Tegyük fel, hogy Derrick Rose 3-4 meccsre megsérül, de olyan csapatokkal játszanak, amelyek jóval a Bulls általános képességszintje alatt vannak, akkor Derrick Rose sérülése nem számítana annyira. Ha azonban a Bulls egy nehéz mérkőzéssorozat előtt állna, akkor ugyanez a szabály érvényesülne, miszerint a Bulls győzelmi esélyei nem lennének olyan jók, mint ha Derrick Rose játszana ebben az adott sorozatban. Sok fogadó az NBA-ra hajlamos alábecsülni az érzelmeket az NBA-meccsen. Tekintettel arra, hogy az alapszakasz nagyon hosszú (82 mérkőzés), rengeteg olyan helyzet lesz, amikor a csapatok kudarcot vallanak, és ugyanakkor olyan helyzet is, amikor sikerrel járnak. Ha figyelembe vesszük egy sztárjátékos sérülését, nagyon fontos tudni, hogy ezek a helyzetek bekövetkeznek-e és mikor. A legjobb kosárlabda oddsokat a Bet365 bukméker kínálja, és meghívjuk Önt, hogy tekintse meg ennek a bukmékernek az ajánlatát.

Szintén szeretné látni annak a kosárlabdacsapatnak a minőségét, amelyik a sérülés miatt elveszít egy szupersztárt. Ha a csapat nagyszerű minőséggel rendelkezik, egy sztárjátékos sérülése nem fájna neki annyira, de ha a csapat nem túl jó, és elveszíti a legjobb játékosát, hidje el, hogy így egy még nagyobb outsider lenne a fogadóirodánál. Azok a csapatok, amelyekben több játékos van, valószínűleg jobban összefognak, hogy átvegyék a felelőséget a beteg szupersztár helyett. Gyakran előfordul, hogy ha a sztárjátékos csak egy meccsre esik ki, a pályán folyó játék színvonala egyáltalán nem változik ennek az egységesítő elemnek köszönhetően. Elmondhatom, hogy az évek során az NBA-csapatokra való fogadás az első mérkőzésen, amikor hiányzik a szupersztárjuk, nagyon nyereséges volt. Azonban ne tévesszen meg senkit az 1 mérkőzés mintája, ne feledje, hogy egy hiányzó játékos valódi hatása csak a 2. mérkőzésen és később mutatkozhat meg.

A sérülések értékelésénél arra is öszpontosítani kell a figyelmet, hogy a csapat korábban hogyan teljesített ilyen helyzetekben. Évekkel ezelőtt, Alan Iverson karrierje csúcsán, minden szezonban arra lehetett számítani, hogy jelentős számú mérkőzésen meg lesz sérülve. Amikor egy olyan játékos, mint Iverson, évente akár 25 meccset is kihagyott, a csapatai képesek voltak összeszedni magukat, mert megszokták, hogy nélküle játszanak. A legtöbb helyzetben a csapata jobban játszott nélküle! Azonban egy olyan NBA-csapattól, amely még nem szembesült azzal, hogy hiányzik egy sztárjátékos, várhatóan fájdalmas fejlődési időszakot kell átélnie egészen addig, amíg nélküle is kiválóan fog teljesíteni.

Reméljük, hogy ennek a cikknek az elolvasása után az NBA-sérülésekről, amikor legközelebb egy szupersztár kiesik, tudni fogja, mire kell figyelnie, és hogyan fogadhat előnyösen a helyzetnek megfelelően, például a 22bet bukmékernél.

Relevant news