Hogyan fogadjunk az NBA-csapatokra egy vesztes sorozat után?

A 2010-11-es NBA-szezonban a Cleveland Cavaliers 26 mérkőzést veszített el egymás után. Ez volt az NBA történetének leghosszabb vereségsorozata – egy olyan sorozat, amely úgy tűnt, hogy soha nem ér véget. Bár egy ilyen hosszú sorozatot már régen nem láttunk, hosszabb hiábavalósági periódusok azonban gyakran előfordulnak. Egyike a kiváló módjának a fogadásoknál az NBA-re hogyan megtalálni az óriási értéket az, hogy helyesen azonosítani, hogy mikor ér véget ez a sorozat, és ennek megfelelően fogadni. Minél hosszabb a vereségsorozat, annál negatívabb a fogadónyilvánosság véleménye a csapatról, és annál kevésbé hajlandóak fogadni az adott csapatra, függetlenül a körülményektől.

A trükk persze abban rejlik, hogy hatékonyan felismerjük a sorozat lehetséges végét. Íme öt jel arra, hogy a vesztes csapat végre újra nyerhet. Hogyan fogadjunk tehát az NBA-csapatokra a vesztes sorozatuk után? Például a Sportingbet fogadóirodánál. 

A névsor visszatér a normális kerékvágásba

A vereségsorozatok egyik legnagyobb és legnyilvánvalóbb oka az, amikor az egymáshoz szokott játékosok nem tudnak egyszerre a pályán lenni. A sérülések vagy a kizárások a játékból megfoszthatják az NBA-csapatot a produktivitásából. Még rosszabb, ha a hiányzó játékos vagy játékosok a csapat legjobbjai közé tartoznak. Ebben az esetben a hiányuknak óriási pszichológiai hatása lehet egy kosárlabdacsapatra – és általában negatív. Egy játékos visszatérése közvetlen hatással lehet a pontszerzésre, és még nagyobb hatással lehet a csapat mentális egészségére – és az ennek következtében a játékba fektetett erőfeszítésre. Itt fontos megjegyezni és rájönni, hogy a csapatra legnagyobb hatást gyakorló játékos nem mindig a csapat legjobb játékosa – a vezetőknek külömböző formájuk van.

Egy hosszú kiutazás vége

Az NBA-ben a csapatok gyakran mennek hosszú kiutazásokra. Bár a csapatok utazása nagyon magas színvonalú, de magában az, hogy minden éjszaka más ágyban alszanak, és ellenséges közönség előtt játszanak, mindez rosszul megviselheti a csapatot. A legnagyobb ok, amiért a csapatok veszítenek, az a vereséget hozó hozzáállásuk, és egy hosszú, monoton utazás úgy hozzájárulhat a vereséget hozó hozzáálláshoz, mint kevés más. A hazatérés – a családok találkozása, a saját ágyukban alvás és a játék a hazai pályán – nagy hatással lehet erre a hozzáállásra, mivel a barátságos szurkolók igazi lendületet adhatnak.

Egy hosszú otthoni tartózkodás vége

Nehéz lehet játszani az otthonától távol, de az emberek elfelejtik, hogy ugyanolyan nehéz lehet játszani a hazai pályán is. Ha otthon rendszeresen játszik, és veszít, akkor a közönség a legjobb esetben érdektelen lesz. Könnyen ellenségessé is válhat. Az újságok és a rádió és tévé csatornák lenézik a csapatot, és bárhová mennek a játékosok, a szurkolók felismerik őket, és emlékeztetik őket arra, hogy nem nyernek. A játékosok ezt nehezen viselhetik. A kiutazás azt jelenti, hogy a játékosok el tudnak távolodni ezektől a zavaró tényezőktől, és több időt tölthetnek együtt, mint csapat. Néha egy új város az, ami segít egy csapatnak.

Egy rossz formában lévő ellenfél

Ez a pont, akárcsak a lista többi pontja, egészen egyértelmű. Amikor azonban bekövetkezik egy vesztes sorozat, érdekes, hogy a fogadók figyelmen kívül hagyják ezeket a nyilvánvaló dolgokat. Nem számít, hogy milyen hosszú a vereségsorozat, az ellenfél még mindig jelentős tényező a fogadásokban. Mennyire jól játszik mostanában az ellenfél? Sérülésekkel vagy hiányzásokkal küzd? Nehezen tudnak koncentrálni? Minél hosszabb a vereségsorozat, annál nagyobb a nyomás az ellenfélre, hogy ne ő legyen az első, aki véget vet a hosszú sorozatnak, és annál valószínűbb, hogy az ellenfelek ennek következtében koncentráltabban és elszántabban lépnek a pályára. Minél szorosabban áll egymáshoz egy NBA-csapat, annál nagyobb hatással lehetnek a fent említett problémák.

Hogyan fogadjunk az NBA-csapatokra egy vesztes sorozat után – Félrevezető veszteségek

A fogadóközönség szemében a vereség mint vereség, nem számít az oka, és ezek mindegyike csak a sorozat meghosszabbítását szolgálja. A tapasztaltabb fogadók azonban felismerik, hogy egyes veszteségek sokkal jobbak, mint mások. Valójában egy olyan csapatra kellene összpontosítania, amely bár még mindig veszít, de a sorozat előrehaladtával egyértelműen javul. Egy olyan csapat, amely a sorozat elején nem fedezte a kiírt hendikepeket, de most készen áll megtenni a következő lépést és győzni. Hasonlóképpen, ha egy kosárlabdacsapat veszít, de folyamatosan jó statisztikai teljesítményeket nyújt – de lepattanókban, fordulatokban és hasonlókban megveri az ellenfeleit -, akkor csak egy-két szerencsés dolog választja el attól, hogy végül nyerjen. A legnagyobb hiba, amit a fogadók elkövethetnek az, hogy azt feltételezik, hogy a csapatok azért veszítenek, mert rosszak. És vakon fogadni ennek a meggyőződésük alapján.

A legjobb kosárlabda oddsokat a Bet365 bukméker kínálja, és meghívjuk Önt, hogy tekintse meg ennek a bukmékernek az ajánlatát.

Relevant news