3 ok, amiért érdemes a női teniszre fogadni

A tenisz a világ legnépszerűbb egyéni sportja, és évente szószerint több ezer profi teniszversenyt rendeznek. Ez az érdeklődők számára a fogadás iránt a női teniszre egy folyamatos akciót jelent!

A női tenisz kiegyensúlyozottabb, mint a férfi tenisz.

Tekintettel arra, hogy a piac a teniszfogadásokkal összességében állandóan növekszik, és mivel a fogadók körében él egy mítosz, miszerint a női teniszre nem lenne szabad fogadni, három okot fogunk elmondani, hogy miért nem érdemes hallgatni ezekre a pletykákra.

Nagyobb egyenlőség, mint a férfi teniszben

Az elmúlt 18 évben a női teniszben sokkal nagyobb volt az egyenlőség, vagy inkább az egyenlőtlenség, mint a férfi teniszben.

Van ennek hatása a fogadásokra? Igen, van hatása.

Ha visszatekintünk, a 2003-as wimbledoni teniszbajnokság egy példátlan korszakot nyitott a férfi teniszben. A svájci legenda, Roger Federer megnyerte az első Grand Slam-címét, és a női győztes Serena Williamsszel táncolt a Bajnokok Bálján.

Azóta Federer és a következő két “nagy hármas” riválisa – a spanyol Rafael Nadal és a szerb Novak Djokovics – az elmúlt 69 Grand Slam-tornából hihetetlen 57-et nyertek meg. A tartós dominancia szintje és a hosszú élettartam, amelyet mindegyik a három férfi teniszező közül elért, önmagában is figyelemre méltó. Ez különösen azért is kivételes, mert pályafutásuk több mint egy évtizeddel átfedi egymást.

És ha azt hiszi, hogy lassulnak, ez nem így van. A “Nagy Hármas” az elmúlt négy évben 15 Grand Slam-tornából 14-et megnyert. Ez idő alatt az egyetlen kivétel a szabályuk alól Dominic Thiem áttörése volt a US Openen 2020-ban.

2003 óta Wimbledonban csak 11 különböző férfi nyert Grand Slamet egyesben. Ezzel szemben ugyanebben az időszakban 27 különböző nő nyert. Serena Williams kétségtelenül domináns volt – hiszen 23 Grand Slam-győzelme van, de a pályafutása során egyesben sok más nő is a feje fölé emelte ezt a fődíjas trófeát.

A nagyobb külömbségeket a női teniszben legalább részben azzal lehetséges megmagyarázni, hogy a Grand Slam-tornákon a nők mindig három győztes szettig játszanak, míg a férfiak ötig. Minél több szettet játszanak, annál magasabb a valószínűség, hogy a favorit nyer. Ezért a férfi teniszcsillagoknak mindig több lehetőségük van arra, hogy az ellenfeleik fölött érvényesítsék a fölényeit ellentétben a női játékosokhoz képest.

Általában véve a nagyobb egyenlőség azt jelenti, hogy a női teniszben:

több esélye van arra, hogy az esélytelenebbnek sikerül meglepetést elérni,

több esélye van arra, hogy a fogadás az esélytelenebbre valóban kifizetődik,

nagyobb nyereményeket ér el, ha inkább előnyben részesíti a fogadásokat a favoritokra.

Kevesebb ellenőrzés a bukmékerek részéről

Tekintettel arra, hogy a bukmékerek folyamatosan bővítik a kínálatukat, el kell dönteniük, hogy milyen szorzókat részesítenek előnyben a hendikepek kialakításakor. Ahogy azt el tudja képzelni, tekintettel a hatalmas pénzösszegekre, amelyek  a legnépszerűbb fogadási piacokról adódnak, mint például az NHL-ből és az NBA-ből, a bukmékerek szigorúbban ellenőrzik az ezekre a sportágakra tett fogadásokat, hogy megvédjék a gazdasági eredményeiket. A legjobb tenisz oddsokat a Bet365 fogadóiroda kínálja, és meghívjuk Önt, hogy tekintse meg ennek a fogadóirodának az ajánlatát.

Bár a teniszfogadási piac növekszik, de ez a sport még mindig nem tartozik a legnépszerűbb sportágak közé. A Sports Betting Dime társaság felmérése szerint a fogadók körülbelül 14%-a fogad teniszre.

Az olyan kis piacú sportágak, mint a tenisz is, közel sem kapnak akkora figyelmet a bukmékerek részéről, és a szorzókat sem nem igazítják ki olyan gyakran. Az ügyfelek, akik a szorzókra fogadnak, ezért észrevehetik az alacsonyabb következetességet az egyes fogadási oldalak között.

Egy ilyen óriási mennyiségű mérkőzéseknél és az egyes játékosoknál, akiket szükséges figyelemmel kísérérni, találhat kedvező tenisz szorzókat, ha nagyobb figyelmet fordít rájuk, mint a bukmékerek. Azok a fogadók, akik a hendikepes női teniszre szeretnének specializálódni, még nagyobb előnyre tehetnek szert, mivel a legtöbb sport fogadóiroda elsősorban a férfi sportokra összpontosít.

A leggyakoribb és a legelérhetőbb lehetőség fogadni a női sportokra

A tenisz széles körben egy profi sportnak számít a legmagasabb nemek közötti egyenlőséggel, már ami a televíziós közvetítéseket, pénz díjakat és a megbecsülést és tiszteletet illeti. Ezért is a tenisz a leggyakoribb és legkönnyebben elérhető lehetőség a női sportokra való fogadásra.

A profi tenisztornák egész évi jellege folyamatos akciókat kínál a fogadóknak, míg a legtöbb más női sportág ritkábban van játszva. Néhány női sportágat nehéz megtalálni a sportfogadási weboldalakon, míg a női teniszversenyek széles körben elérhetők. A tenisz emellett más típusú fogadást is felkínál a játékon belül, úgy, mint a szórakoztató fogadásokat is, amelyek fokozhatják a mérkőzés figyelésénél az izgalmat.

A szorzókban a női teniszre könnyű értéket találni, különösen, ha ismeri a bizonyos játékosnők tendenciáit. Próbálja meg ezt a 22bet bukmékernél.

Relevant news