Milyen hozzáállást választani az NBA-ba érkező újoncok értékéhez?

Az NBA szezon előtti mérkőzések az én szemeimben nem különösebben hasznosak. A kosárlabdacsapatok nem sokat érdeklődnek a mérkőzések iránt, és az edzőket gyakran jobban csak az érdekli, hogy csapatuk a lehető legegészségesebben és legfelkészültebben vágjon neki az alapszakasznak. A győzelem a meccsekben másodlagos (vagy még rosszabb). Azonban létezik néhány dolog, amiből sokat lehet tanulni az előszezonban – olyan dolgok, amelyek segíthetnek jobban felkészülni a főszezonra. Az egyik ilyen dolog az újoncok fontossága az NBA-csapat számára

Az NBA-be érkező újoncok értéke abban az esetben számít a legtöbbet, amikor a helyükre a csapatnak nincs egy másik jó minőségű játékosa. Néhány újonc készen áll azonnal a pályára lépni és már a kezdetektől fogva nagy hatást gyakorolni – hogy egy 2009-es példát említsek, Tyreke Evans és Brandon Jennings ebbe a csoportba tartozik. Másoknak, mint például James Hardennek, több időre van szükségük, hogy beilleszkedjenek és elkezdjenek teljesíteni.

Soha nem tudjuk meg, mennyire áll készen egy újonc, amíg nem látjuk őt akcióban, amikor számít valamit a pályán, és amikor a csapat teljes sebességgel játszik. Az előszezonbeli meccseket figyelve azonban kaphatunk némi támaszpontot arra vonatkozóan, hogy mennyire fog beilleszkedni, és milyen szerepet fog játszani a csapatban. Íme hat dolog, amelyet szükséges figyelni az NBA előszezonjában, és ami segíthet Önnek fogadni a szezon első meccsétől fogva.

Mennyi időt töltenek a pályán?

A játékidő az előszezonban tévesztő lehet. Ha egy csapatnak sok tapasztalt játékosa van – a veteránok nem akarnak sokat játszani, nehogy leégjenek vagy sérülést kockáztassanak, így az újoncok sok játékidőt kapnak. Mégis, ha egy újonc az NBA-ben sok játékidőt kap a pályán – különösen, ha nem egy automatikus sztár, mint John Wall -, az jó jel arra, hogy az edzők látni akarják, mire képes, és azt akarják, hogy hozzászokjon játszani az NBA-ben.

Mikor játszanak?

A játékidő sokkal kevésbé érdekes, ha a második és a harmadik negyedben jön, mint amikor az első negyedben, amikor a kezdőcsapat játékosai vannak a parketten, vagy a meccs késói szakaszában, amikor már mindenről szól. Egyszerűen fogalmazva, minél több jó minőségű játékidőt játszik egy játékos, és minél többet játszik olyan játékosokkal, akik várhatóan az alapcsapatban fognak játszani, annál valószínűbb, hogy az újonc jelentős időt kaphat majd az  alaprész elején.

Javulnak?

A szezon előtti statisztikák durva vonásokban nem jelentenek olyan sokat, mert az NBA-sztárok nem teljes erőbedobással játszanak. Más szóval, egy játékos nem lesz képes 20 pontot szerezni meccsenként az alapszakaszban azért, mert 20 pontot szerzett egy előszezonbeli meccsen. A statisztikák azonban fontosak, amikor összehasonlítjuk, hogy egy-egy játékos mi mindent képes teljesíteni az előszezonban. Ha egy újonc játékideje növekszik, akkor ezzel együtt a pontjai, lepattanók száma és/vagy az asszisztálásai is, valamint csökkennek az elveszített labdái és egyéb hibái, akkor ez annak a jele, hogy fejlődik. Ha a játékos az előszezoni felkészülés során jobban tájékozódik, és jobban megérti az edzői stáb rendszerét és igényeit, akkor az edzői stábnak könnyebb lesz megbízni benne, amikor a szezon elkezdődik. A legjobb kosárlabda oddsokat a Bet365 bukméker kínálja, és meghívjuk Önt, hogy tekintse meg ennek a bukmékernek az ajánlatát.

Hogyan beszélnek róla az edzők és a csapattársak?

Ha egy újonctól nem várják el, hogy kulcsfontosságú játékos legyen, akkor az edző és a csapattársak valószínűleg egyáltalán nem fognak beszélni róla – egyszerűen számukra nem számít semmit. Minél többet beszélnek egy kosárlabdázóról a médiákban – még ha általában nem is pozitívan -, annál valószínűbb, hogy a szezon elején nagyobb teret kap.

Milyen a testbeszédük?

Ha valóban megnéz egy meccset, sokat megtudhat az újoncokról abból, ahogyan viselkednek. Ha lazultnak és elégedettnek tűnnek, akkor úgy tűnik, hogy beilleszkednek a csapattársai közé, és a játékukban van egy kis lendület, akkor valószínűleg rendben lesznek. Másrészt, ha bizonytalannak vagy idegesnek tűnnek, az átmenet a nagycsapatba nem lesz olyan zökkenőmentes. Van egy másik mód is, hogy hogyan gondolkodni erről – minél kevésbé néz ki egy játékos újoncnak, annál kevésbé valószínű, hogy újoncként fog játszani. Tobb: Brasfutebol.com

Milyen lehetőségei vannak a csapatnak az ő posztján?

Nem számít, hogy az újonc milyen jól néz ki az előszezonban, ha nem játszik annyi percet, amennyit kellene. Például egy hátvéd Chicagóban ősszel remekül nézhet ki és nem kap semilyen játékidőt, mert Derrick Rose mögött áll. Ugyanolyan fontos mint az, hogy az újonc hogyan játszik az NBA-ben az is, hogy a csapatnak milyen igényei vannak. Brandon Jennings újonc szezonja részben azért indult ilyen jól, mert magabiztos volt, intelligens és kész volt kosárlabdázni, de legalább ennyire fontos volt az is, hogy a csapatnak nem volt hátvédje, és nagy hiányai voltak a támadásban. Minden olyan fogadó, aki felismerte, hogy megvan neki a képessége és lehetősége ehhez hozzájárulni, ezt az információt kihasználta, amikor az NBA-re fogadott, akár a 22bet-nél.

Relevant news