1xbet Svájc

Sötétedik az európai szerencsejáték felett? Legalábbis Svájcban úgy tűnik, van miért aggódni. Miért és hogyan lehet megoldani az 1xbet körüli helyzetet?

Az 1xbet Svájcban a feketelistán

Arról, hogy Svác az 1xbet miatt a feketelistára kerül más európai országok mellett, (ugyanez a sors érte például Csehországot is), a Svájci Lottó- és Fogadási Tanács döntött.

Ez azért történt, hogy az 1xbet, mint néhány más fogadóiroda, a jelenlegi szabályok szerint nem jogosult szolgáltatásait svájci ügyfeleknek nyújtani. Ezt az intézkedést egy új lottótörvény hajtotta végre, amely 2019 elején lépett hatályba az országban.

Kinek szabad nyújtani ezeket a szolgáltatásokat Svájcban?

Ebben a pillanatban ezek csak azok a kaszinók, amelyek kő üzemmel rendelkeznek. A pusztán internetes fogadóirodák tevékenysége ilyen módon szabályozva van. Hasonlóképen mint az 1xbet-re Svájcba, ez az intézkedés más ismert fogadási szolgáltatókat is érintett, a Bet365-öt és az Unibet-et. Összesen mintegy hatvan domain került feketelistára.

Svájcban az első törvényes kaszinók júliusban nyíltak meg az új jogszabály kapcsán. Az internetszolgáltatóknak le kell tiltaniuk a nem kívánt webhelyeket. A rendelkezés nagyon ellentmondásos hírnevet szerzett. Az ellenzők azzal argumentálnak, hogy ez az internet cenzúrázása.

Hogyan lehet megkerülni a webhely blokkolását

Nemcsak a szerencsejáték-rajongók Svájcban így kénytelenek más utakat keresni, hogyan elérni az 1xbet-et és a többi kedvenc webhelyeit.

A cenzúra megkerülésének, valamint az interneten történő biztonságos és névtelen mozgás egyik megbízható módja a VPN hálózatok. Alapvetően ezek a hálózatok képesek létrehozni saját kis hálózatukat az Interneten belül. Ez privát, és kívülről senki sem láthatja a rajta keresztül továbbított adatokat.

Ezért még a felhasználó IP-címét sem lehet felismerni. Nem lehetséges megállapítani, hogy valójában honnan kapcsolódik hozzá, csak a kiszolgáló címe látható kívülről. Ezért a bemeneti blokkolás nem működik.

Relevant news