Kellene fogadnia a kedvenc csapatára?

A szorzós sportfogadás egyik szabálya, amit állandóan hallok, az, hogy nem szabad fogadni olyan csapatokra, amelyeket kedvelünk. Amíg kedvel egy csapatot, akkor nem képes objektívnak maradni, és ha nem objektív, akkor rossz döntéseket hoz – vagy legalábbis így hangzik az adott argumentum. Korábban itt írtam cikket a fogadásokról, amelyeket ell kellene kerülnie, az első helyen éppen a fogadás van említve a kedvenc csapatokra. 

A kedvenc csapatára tett fogadások nem csak negatívumokat hoznak.

A kérdés persze az, hogy van -e ennek értelme. Sok olyan szabály létezik, amelyeket azért tartunk be, mert azt mondták nekünk, hogy be kellene tartanunk őket. Mindazonáltal mindig jó elgondolkodni a szabályról. Vessünk egy pillantást arra, hogy melyek az előnyök és hátrányok a fogadásnál a kedvenc csapatra.

Előnyök

Egy csapatot jobban ismer, mint bármelyik mást – minél többet tud a csapatokról, amelyek együtt játszanak, annál nagyobb az esély, hogy jó döntést hoz. Ha azon gondolkodik, hogy a kedvenc csapatára fogadna, akkor valószínűleg többet tud róla, mint bárki más. Ha feltételezzük, hogy nem vakítja el ez a tudás, és hogy elegendő információt kap a másik csapatról is, akkor esélye van elérni a célját.

Valószínűbb, hogy mélyrehatóan tanulmányozza a játékot-Könnyebb mélyrehatóan elemezni a játékot, ha a mérkőzést az Ön kedvenc csapata játssza. Ha a fogadásnál problémái vannak a motivációval részletes felmérést tenni, akkor a fogadás azokra a csapatokra, amelyeket Ön jól ismer, nagyon jó megoldás.

Fölényben lesz a sérülések és a névsorok kérdésében – Minél jobban megismeri a csapatot, annál inkább elképzelései lesznek arról, mennyire egészségesek a játékosok, ki tudja helyettesíteni a sérülteket stb. Ez segíthetne Önnek megtalálni az előnyt, persze, ha a tudása nem általános közismert dolog, amelyet kihasznál a fogadó nyilvánosság. 

Hátrányok

Csak Ön tudja, mennyire érzelmes – Némelyik ember egyszerűen nem képes uralni az érzelmeit, és olyan fogadást kötni, amelynek értelme van, ha ez azt jelenti, hogy a csapata vesztességére fogadni. Én egy bizonyos csapat nagy rajongója vagyok, de jó pénzt kerestem azzal, hogy fogadtam ellene az elmúlt években. El tudom ugyanis dönteni, hogy mi a helyes a fogadás szempontjából, nem csak a szívem szerint fogadok. Ha azonban van egy másik csapat, amelyet gyűlölök, akkor van egy kivétel – soha nem fogadok a meccsre a kedvencem és a gyűlölt csapat között, mert ezt annyira utálom, hogy nem tudok elfogulatlan és objektív lenni. Ha ezeket a helyzeteket az öntudatába veszi, ez nem probléma. De nem mindenki képes rá.

Nem mulatságos szurkolni a csapata ellen – néhány ember számára a legjobb nap az a nap, amikor a TV előtt ülhetnek sörrel és barátokkal, és figyelhetik kedvenc csapatukat. Ha fogad a csapata ellen, ez a mulatság gyorsan elromolhat. 

Ha óvatos, rossz döntést hozhat tekintettel a bankrolljára – ha nem objektív, túl sokat fogadhat a csapatára, mert úgy érzi, hogy az előny magasabb, mint amilyen valójában.

Következtetés

Rendszeresen fogadok a kedvenc csapatom ellen is, és ezek az eredmények nem rosszabbak, mint a más csapatokra (vagy ellen) tett fogadások eredményei. Ennek az az oka, hogy csak akkor fogadok, ha ennek a fogadásnak van értelme. Ha nem látok előnyt, nem fogadok. És ez a nyereség kulcsa.

Ha felelősségteljesen áll hozzá a fogadáshoz, akkor nincs ok arra, hogy miért ne fogadjon kedvenc csapatára, vagy ellene. Például a 22bet bukmékernél is. Csak erős akarat kell hozzá.

Relevant news