Mikor ajánlatos fogadni a nagy outsiderekre?

Sok fogadó, sőt azt is mondanám, hogy a legtöbbjük – nem szeret fogadni a teljes kívülállókra. Összehasonlítják a nagy potenciális nyereményeket a magas kockázattal és az alacsony eséllyel a kifizetésre, ezért így máshol keresnek – és gyakran a nagy kedvenceknél kötnek ki.

Bizonyos körülmények között megéri fogadni a nagy kívülállókra.

Ennek sok esetben van értelme. Általában jó oka van annak, hogy egy csapat egy teljesen kívülálló, és kevés esélye van a győzelemre. Néha azonban ezek a kívülállók figyelmen kívül hagyása azt jelenti, hogy figyelmen kívül hagy egy nagy potenciális nyereséget is. 

A kemény kívülálló ereje könnyen érthető – ahhoz, hogy ez kifizetődő legyen, tehát hogy nyereséget érjen el, nem kell olyan gyakran győznie. A 4,00 -as odds -al rendelkező kívülállónak csak a három eset egyikében kell nyernie, hogy nagy nyereséget érjen el. Ha négy esetben egyszer nyer, akkor sem veszíti el a fogadást.

A probléma az, hogy ezek a csapatok nem képesek olyan gyakran nyerni ahhoz, hogy profitot termeljenek. A lényeg az, hogy Ön meg tudja ítélni, hogy mikor érték fogadni egy nagy kívülállóra, és mikor nem. Ebben a cikkben három tippet adok arra, hogy hogyan lehet ezt a tényt felbecsülni. 

A favoritok túl nagy középpontban vannak

A kívülállók annál vonzóbbak, minél nagyobb értéket kínálnak. Más szavakkal, minél nagyobb a különbség az esélyeire a győzelemre és a kockázat között, amelyet a fogadás megvalósításával hoz. Az érték megtalálásának egyik legjobb módja az, amikor a tömeg feleslegesen alábecsüli a kívülállót. És ez akkor fordul elő leginkább, ha egy kevésbé ismert csapat játszik egy nagyon jól ismert csapattal, például a Real Madrid a Ferencváros-al stb.

Finom árnyalatok

A szorzók főként az alapján vannak meghatározva, hogyan fogad az adott mérkőzésre a nyilvánosság. Néha emellett előfordulhat, hogy a nyilvánosság a nyerési esélyek becslésekor csak a nem olyan fontos tények iránt érdeklődik, miközben a fontos részletek figyelmen kívül maradnak. Így például egy hatalmas kívülálló érkezik egy outsider pályájára, aki idegenben nagyon kínlódik, vagy egy csapat, amely nagyon gyenge a számos sérült játékosai miatt.

Különbség a motivációban

Ha a mérkőzésnek van egy nagy favorita, akkor jó esély van arra, hogy ez a favorit nem tesz bele mindent a mérkőzésbe. Ha egy nagy kívülálló sokkal motiváltabb, mint az ellenfele, például azért, mert “ki akarja húzni magát” a favoritra, érdekes meglepetésre számíthatunk.

Különösen fontos a motiváció azokban a helyzetekben, amikor a nagy favorit nem játszik semmiért. Például, ha bebiztosította a helyét a rájátszásban, akkor egyszerűen nem megy 100% -ban a mérkőzésbe. Sőt, még az is előfordulhat, hogy az edzők úgy döntenek, hogy kímélni fogják néhány kulcsjátékosát. Éppen ilyen helyzetekben érdemes fogadni a kívülállókra.

Az interneten magyar nyelven is található számos cikk a stratégiákról, amelyek a kívülállók fogadásával foglalkoznak. Ezeket is javasoljuk Önnek kikeresni és elolvasni. Hogy sok sikerrel fogadhasson például a 22bet  fogadóirodánál is. 

Relevant news