Miért kerül sor a szorzók változására?

Ha elkezd foglalkozni a fogadással, hamarosan egy érdekes jelenséggel fog találkozni – a szorzók mozgásával. A szorzók mozgását azonnal több dolog is befolyásolja, melyeket ebben a cikkben bemutatunk. A szorzók mozgásának okainak megértése elengedhetetlen a profitfogadáshoz, ezért javasoljuk, hogy nagyon alaposan tanulmányozza át ezt a cikket.

A szorzók fő mozgatórugói maguk a fogadók.

Váratlan helyzet állt elő

A mérkőzések között sok váratlan esemény történhet. Egy kulcsfontosságú játékos megsérülhet, jelentős változás következhet be az időjárásban vagy az erőelosztásban az átlépési piacon a jelentős erősödés miatt, vagy fordítva, a játékosok széles körében elterjedt betegség miatt jelentős gyengülés (az influenza időszak néha jó rendetlenséget tud csinálni). Minden ilyen eseményre képes, és gyakran valóban reagál is, a fogadóiroda.

Képzeljen el egy Real Madrid–Osasuna közötti mérkőzést. A Real Madrid egyértelmű favorit, hazai pályán alig több mint 1.30 a kiírt szorzó. De most képzeljük el, hogy Ronaldo, esetleg Bale is, megsérült az edzés során. A Real Madrid egyszerre két kulcsjátékosát veszíti el. Még egy olyan széles és erős káder esetén is, mint a Real Madrid, ez a Real Madrid győzelme esélyeinek egyértelmű csökkenéséhez vezet, és így a lehetséges szorzó növekedéséhez (és a vendégek győzelmének szorzói csökkenéséhez) .

Ha a mérkőzés előtt jelentősen megváltozik az időjárás, akkor a gólok számára változhat a szorzó. Az 1,5 gól feletti és 2,5 gól feletti szorzók jelentősen csökkenhetnek, míg az 1,5 gól alatti és 2,5 gól alatti szorzók jelentősen növekedhetnek. Rossz időben gyakran megnő a véletlenszerű gólok valószínűsége. Az időjárás változásával azonban magukra a csapatokra is módosulhatnak az oddsok – a jobb védősorral rendelkező csapatoknál csökkennek, míg a gyengébb védőkkel rendelkező csapatoknál ismét nőnek, stb.

Tipp: A legjobb oddsokat a piacon segítenek megtalálni a külömböző szorzó összehasonlítók, amelyekből a hálózaton többet is talál.

A fogadóirodának egyensúlyban kell tartania a fogadók érdekeit

A szorzók mozgása mögött leggyakrabban a fogadóirodák erőfeszítése áll, hogy egyensúlyt teremtsenek a bizonyos szorzók iránti kereslet között. Ahogy egyik korábbi cikkünk is elárulja, a bukmékerek nem azzal keresnek pénzt, hogy helyesen becsülik meg az egyes csapatok megnyerésének esélyeit, hanem a különbözeten, avagy marzson. Ezért érdekük, hogy a fogadásokat egyenletesen osszák el minden fogadási lehetőségre (pro és kontra), így minimalizálják a kockázatot és maximalizálják a nyereségüket.

Ha valamilyen ok miatt fokozódik a nyilvánosság érdeklődése egy fogadás iránt (például a Real Madrid győzelme), akkor a fogadóiroda arra is megpróbálja motiválni ügyfeleit, hogy fogadjanak az ellenkező csapatra. Ezt egészen egyszerűen úgy fogja megtenni, hogy csökkenti a Real Madrid győzelmére a szorzót, és növeli a szorzót az ellenfeleire.

A fogadóiroda hisz az esélyekben, amit a szorzók tükröznek

Nem történik meg gyakran, de néha igen. Néha egy bukméker egyszerűen arra gondol, hogy az esélyek miatt az eseményre egy bizonyos szorzónak kellene lennie. És akkor ezt a szorzót  kiírja. Ebből kiderül, hogy néha nincs szükség extra eseményekre a szorzók mozgásához. Tehát ha már második napon át eredménytelenül keresgeti, hogy a Ferencváros győzelmére miért olyan magas a szorzó, és még mindig nem tudja ezt megfejteni, a válasz nagyon egyszerű is lehet – csak azért.

A felkínált szorzó hibája

A bukmékerek is csak emberek. Ezért egyszerűen hibázhatnak, rossz szorzót írhatnak ki, és a szorzó megváltoztatásával ezt a hibát egyszerűen csak kijavítsák. Az ilyen változást a fogadás törlése kísérheti a rossz szorzóval tett fogadásoknál, bár a bevált bukmékerek esetében ez általában bármilyen kellemetlen szankciók nélkül is megy. Mint például a 22bet bukmékernél.

Relevant news