Miért jobb a sportfogadás, mint a kaszinójátékok?

A sportfogadások értéke jelenleg 203 milliárd amerikai dollárra van becsülve. Így az egyik legnagyobb szórakoztatóipar közé tartozik a világon. Egy másik meglepően jól teljesítő iparág az online kaszinók és kaszinójátékok, amelyek 227 milliárd dollár értékben vannak. Ebben a cikkben öt okot tárunk fel, amiért a fogadás a sportra jobb, mint a kaszinójáték.

Fogadás a sportra sok szempontból jobb, mint a kaszinójátékok, kivéve, ha teljesen az ember nem akarja magát “kikapcsolni”.

Nyerhet – hosszú távú fogadással

A sportfogadásokban egészen olyan mértékben befolyásolhatja nyerési esélyeit, hogy maga felé fordítja az esélyeit, azaz, hogy hosszú távon nem veszít, hanem nyer. Ellenkezőleg, a kaszinójátékokban, beleértve a rulettet és a blackjacket, nem lehet ilyen mértékben befolyásolni az esélyeit a nyereményre. Ez azt jelenti, hogy ha kaszinójátékokat játszik, akkor hosszú távon mindig mínuszban lesz. Azaz, kivéve azokat a helyzeteket, amikor sikerül elérni egy hatalmas jackpotot. Például a 22bet-nél is. 

Nagyobb játékválaszték

A sportfogadás következő előnye a különböző sportágak és mérkőzések hatalmas választéka, amelyekre fogadhat. A kaszinójátékok a blackjack, póker, rulett, videopóker, kocka, játékgépek, baccarat, bingó és néhány más kaszinójátékra korlátozódnak, amelyeket Magyarországon nem is nagyon játszanak. Ezzel szemben a sportfogadás akár száz különböző sportágat, több ezer különböző mérkőzést és fogadási lehetőséget kínál, mint a 22bet-nél.

A különbség tovább mélyül, ha rájön, hogy a legtöbb sportágban különböző bajnokságok léteznek, és hogy ezek a ligák a legtöbb országban el vannak terjedve. Ez azt jelenti, hogy az egész életében fogadhat valami egészen másra (akár sportra, akár bajnokságra).

A szórakozás értéke

A kaszinójátékok nagyon szórakoztatóak (mi magunk is játszuk), és a kaszinóipar is igyekszik beépíteni a gamifikációt, hogy a játékok interaktívabbak és összességében szórakoztatóbbak legyenek (és kevésbé összpontosítsanak a hazárdra). Azonban az ok, amiért ilyen sok szerencsejátékos áldozza magát a szerencsejátéknak, még mindig a lehetőség pénzt keresni. Ha ez nem így történik, a játékok elveszítik értéküket.

Ha ezt összehasonlítjuk a sportfogadásokkal, a szórakozás értéke nyilvánvaló. Fogadhat kedvenc sportjaira, mint például a futball, a jégkorong vagy a tenisz, de meccseket és versenyeket is nézhet, ami szórakoztató, még akkor is, ha nem fogad.

Könnyen szakértővé válik

A sportfogadás másik előnye, hogy sokkal könnyebb megszerezni a szükséges ismereteket, és (merem állítani) szakértővé válni. Ennek egyik oka az, hogy a kaszinójátékokat nem is lehet nagyon megtanulni. Alapvetően összességében a szerencséről és a véletlenről szólnak. Azonban még ha lehetősége is van a kaszinójátékok játszása közben elkerülni a rendszert (például a kártyák számolásával), ez sokkal nehezebb, mint a nyereséges fogadás.

További fogadások

A kaszinóban csak néhány alapvető tétet tehet, például a rulett esetén egy számra vagy egy színre. A sportfogadásban azonban sokkal, de sokkal több fogadás létezik. Az alapvető fogadásokon kívül az egyes csapatok győzelmére fogadhat például az over/under-re, ázsiai hendikepekre, gólszerzőkre, a kártyák számára, gólidőkre és tucatnyi más dologra. Ez fokozza a szórakozást, miközben újabb lehetőséget kínál, hogyan fogadni értékkel.

Relevant news