Mi ez az egység a sportfogadásban?

A sportfogadások világában találkozni fog a nagyon elterjedt “egység” vagy angolul “unit” kifejezéssel. Bár ezt a megnevezést elég gyakran használják, sok fogadó nem érti. Ebben a cikkben elmagyarázom, mi ez az egység, és hogyan használhatja ki ezt az egységet a fogadási stratégiájában.

Az egység egy alapvető fogadási fogalom, amely lehetővé teszi a kockázat mértékének meghatározását a tét összegének megadása nélkül.

Mi ez az egység?

Az egység egy összeg (forintban, euróban, dollárban), amelyet fogad, mivel ez az összeg minden fogadás esetén mindig ugyanaz. Ennek a fogalomnak az elképzelése lehetővé tenni a fogadók számára az összehasonlítást, mennyit kockáztatnak, amikor egy bizonyos eseményre fogadnak, anélkül, hogy figyelni kellene, hogy valójában mennyi pénzzel fogadnak. Például a 22bet bukmékernél. 

Az egy “egységhez” rendelt szokásos érték a bankroll 1% -át teszi. Ez azt jelenti, hogy ha valakinek 1000 eurós bankrollja van, akkor egy egység 10 euró. Összehasonlítva az egységhez, amelyet egy 20 000 eurós bankroll esetében kapnánk, ez az egység viszonylag kicsi, azonban az általunk tárgyalt kifejezés hangsúlyozza, hogy ez a fogadás ugyanolyan kockázatot hordoz, mint egy sokkal nagyobb bankrollból számított egység.

Tegyük fel, hogy 1000 euró értékű bankrollja van, és egy egység mérete 10 euró.

1 egység = 10 euró

5 egység = 50 euró

7,5 egység = 75 euró

Hogyan fog ez kinézni a fogadásnál?

Az egységek  Fogadás  Szorzó  Nyeremény Nyeremény 

száma             összege                     (egységben)   (euróban)

0,25                2,5 euró             5,0            1,25            12,5 euró

0,5                  5 euró                3,5            1,75            17,5 euró

1                     10 euró              2,3             2,30            21,0 euró

2                     20 euró             1,91            3,82            38,2 euró

Hogyan használhatom ezt ki?

Általában érvényes, ha a fogadó meg van győződve az esemény eredményéről, nagyobb számú egységgel fogad. Ha nem biztos az eredményben, kisebb számú egységgel fogad.

Hogy ez még bonyolultabb legyen, kétféle fogadási stratégia létezik: flat stake és arányos fogadás. Az egységekre való fogadás egy példa a flat stake fogadási rendszerre – minden fogadásra ugyanis ugyanazt az összeget tesszük (mint korábban említettük, valószínűleg a bankroll 1% -áról van szó).

A flat stake fogadási rendszer alkalmazásának egyik előnye, hogy lehetővé teszi a fogadó számára jobban meghatározni az előnyt, aminek köszönhetően jobban megállapíthatja, hogy valódi nyeresége van -e a fogadásból, vagy csak a helyesen választott tétösszeg miatt keres.

Arányos fogadások

A haladó fogadók az arányos fogadásokat részesítik előnyben. Ezt a staking rendszert Kelly Criterionnak hívják. A képlet kiszámítja az ideális tétet, amelyet egy adott eseményre kellene helyezni, függően a szorzók és az eredmény várható valószínűségétől, tehát az előnytől. 

A fogadásnál jó helyesen választani az Ön megfelelő kockázati szintjét. Ha csökkenti a kockázati szintet, akkor csökkenti a fogadások esetleges ingadozásait (azaz az eltéréseket is), amit minden bizonnyal örömmel fogad. Másrészt, ha rövid időn belül jobb eredményeket szeretne elérni, növelnie kellene a kockázata mértékét. 

Nézzünk most néhány tényt a Kelly -kritériumról.

Kelly Criterion a gyakorlatban

Ha valóban nagyon pontos mérkőzés-előtti elemzéseket végez, a Kelly-kritérium elméletileg segíthetne a sikerhez. Ebben az esetben azonban jó statisztikai és valószínűségi ismeretekre van szüksége. Tovább a lehető legtöbb információra lesz szüksége a sportágról (mérkőzésről) is, amelyre fogad. További fontos aszpektusok közé fog tartozni például a pszichológia.

Kelly Criterion – összefoglaló

Ahoz, hogy sikert érjen el ezzel a rendszerrel, jártasnak kell lennie a fogadásokban és rendkívül precíznek kell lennie. A kezdő fogadóknak ragaszkodniuk kellene az azonos összegekkel való fogadáshoz (ideális esetben 3-5% -os bankroll összeg szelvényenként), amint azt már javasoltuk más cikkünkben a Bankroll menedzsmentről a kezdőknek.

Relevant news