Hogyan lehet fogadni a Winter Classicra?

A Winter Classic, amelyet minden évben egy baseball- vagy futballstadionban játszanak – a múltban például a Wrigley Field vagy a Fenway Park volt a helyszín – hatalmas siker az NHL számára. Világszerte nagy figyelmet kap, a televíziós nézettség sokkal jobb, mint amit a liga megszokott, és a nyilvánosság sokkal jobban érdeklődik a mérkőzés iránt, mint más januári mérkőzések iránt az alaprészben.

A Winter Classic sok szempontból különbözik a hagyományos beltéri meccsektől.

A mérkőzés a fogadók számára is vonzó. A legtöbb esetben ugyanúgy fogadhat erre a meccsre, mint más meccsekre. Léteznek azonban olyan tényezők, amelyek egyedivé teszik, és ha ezeket nem veszi figyelembe, akkor nem tudja megtenni a legjobb fogadásokat. Íme néhány tényező, amelyet az NHL-fogadóknak figyelembe kell venniük, amikor a Winter Classicra fogadnak:

Készüljön fel a fokozott közfigyelemre

Az NHL nem éppen a legnépszerűbb sportág a kontinensen. A kanadaiak szeretik, de az amerikaiak sokkal kevésbé értékelik – legalábbis a támogatási központokon kívül. Ez azt jelenti, hogy erre a sportágra irányuló figyelem a fogadásra sokkal kisebb, mint más sportágakban – különösen az alaprész folyamán. A Winter Classic azonban egy teljesen különleges esemény, amely sokkal nagyobb figyelmet kap a nyilvánosságtól, mint a többi tipikus januári mérkőzés.

Minél nagyobb figyelmet szentel a nyilvánosság egy mérkőzésnek, annál többet fogadnak rá. A nyilvánosság nem mindig hoz objektív döntéseket, ezért minél többet fogadnak egy mérkőzésre, annál inkább tisztában kell lenni azzal, hogy kire fogadnak, és hogy ez hogyan befolyásolja, hogy hol húzódik a vonal, és hogy ez hogyan mozog. A nyilvánosság gyakran erősen előnyben részesítheti az egyik csapatot, aminek nagy hatása van. Ha ugyanazt a hokicsapatot kedveli, akkor nehéz lehet értéket találni. Ha azonban olyan csapatot kedvel, amelyet a közönség nem kedvel, akkor fogadóként kiváló alkalom nyílik az ellenkezőjét fogadni. Akár a 22Bet fogadóirodánál.

Mi volt a műsorban a meccs előtt?

A Winter Classic előtt általában egy sorozat van a televízióban, amely a két résztvevő csapat kulisszái mögé nyújt bepillantást. Ez egy lebilincselő tévéműsor, amely nagyban hozzájárult a Winter Classic sikeréhez. Fontos odafigyelni arra, hogy mi történik a sorozatban – még akkor is, ha csak az egyes epizódok összefoglalóit olvassa.

Nem azt állítom, hogy a műsorból fogadási ismereteket fog szerezni – ez sosem nem ilyen egyszerű. A nyilvánosság azonban nagy számban nézi a műsort, és a nézők nagy része fogadni fog a meccsre. Ez azt jelenti, hogy a műsor nagy hatással lehet arra, hogy a közönség kit kedvel és hogyan fogad. Ha lesz elképzelése arról, hogy milyen lehet ez a befolyás, nagy előnyt szerez a fogadások során.

Milyen hatással lesz az időjárás?

Amikor egy jégkorongmeccset január elején a szabadban játszanak, az időjárás nyilvánvalóan nagy tényező lehet. A múltban volt már túl meleg, túl hideg, esett az eső és havazott is. A nap szintén egy tényező – ellentétben az összes többi bajnoki mérkőzéssel. Egy egyetlen olyan meccsről van szó az NHL-szezonban, amelyen az időjárás-előrejelzésnek legalább távolról jelentősége van.

A közönségi háttérnek is lesz szerepe?

A mérkőzést a futball- és baseballstadionokon játsszák. Mondanom sem kell, hogy ezeket az épületeket nem jégkorongra tervezték. A jégpálya sokkal kisebb, mint a két sportág pályája, így könnyen előfordulhat, hogy a szurkolók messze lesznek a jégfelülettől. A mérkőzések látogatottsága – legalábbis a szokásos hokimeccsekhez képest – óriási lesz, így a nézők a szokásosnál sokkal nagyobb tényezőt jelentenek majd. Az aréna elrendezésétől függően azonban előfordulhat, hogy a nézők túl messze lesznek a jégfelülettől. Mindezeket a tényezőket figyelembe kell venni.

Hogyan kezelik a csapatok a nagy helyzeteket?

Ez a mérkőzés gyorsan az év legnagyobb NHL-meccsévé nőtte ki magát. A játékosok nagyon fel lesznek hevülve a mérkőzésre, és a szokásosnál nagyobb nyomást és kontrollt éreznek majd magukon. Emellett egy új helyzethez is alkalmazkodniuk kell, amelyet a legtöbb játékos még nem tapasztalt. Ha a hokicsapat sikeresen megbírkózik a nyomással és alkalmazkodik a helyzetekhez – például ha nemrégiben sikeresen szerepelt a rájátszásban, akkor előnyös lehet fogadni rá. Néhány NHL-csapatot azonban megvisel ez a helyzet, és nem érdemes fogadni rájuk.

Relevant news