Hogyan lehet felismerni a győzelmi sorozat végét az NHL-ben?

A jégkorongfogadók jól tudják, hogy a győzelmi sorozatok az NHL-ben napirenden vannak. Az a csapat, amelyik formába lendül, simán tud egymás után hat-nyolc győzelmet szerezni. És amikor ez megtörténik, a közönség hamarosan ezt észreveszi – különösen, ha egy népszerűbb csapatról van szó, amely nagy figyelmet kap a médiáktól is.

Amikor a nyilvánosság valami miatt fellelkesedik, nagyban fogadni kezd rá, ami nagy hatással lehet a rendelkezésre álló szorzókra. Ez viszont azt jelenti, hogy a nyereséges NHL-fogadóknak lehetőségük van értékkel fogadni az ilyen csapatok ellen, persze ha felismerik a győzelmi sorozat lehetséges veszélyeit és megszakításait. Ebben a cikkben bemutatok néhány mutatót, amelyek segítenek meghatározni, mikor szakad meg a győzelmi sorozat.

Kapuscsere

A győztes hullámon lévő csapatoknak általában van egy közös, a kapusuk, aki remek formában van. Nem lehet találni egyetlen olyan pozíciót sem a sportban, amely fontosabb lenne, mint egy kapus a jégkorongban. Ha egy csapat nyer, általában azt folytatja, ami nála jól működik – különösen, ha kevés gólt kap. Viszont ha egy jó kapus a kispadra kerül (akár sérülés miatt, akár például egy kis pihenő miatt), akkor gyorsan változhat a helyzet.

A játékosok gyakran babonásak, és amikor egy cserejátékos kerül a kapuba, még a játék intenzitásában is lazíthatnak. Ez a tényező azonban megköveteli, hogy a csapatnak egyértelműen legyen egy első számú kapusa. Léteznek olyan csapatok, amelyek rendszeresen cserélnek kapust, akár azért, mert mindkettő hasonló minőségű. Ebben az esetben nem használhatja ezt a mutatót.

Igényes utazás

Az NHL-ben az utazás igényes lehet, és jelentős hatással lehet a csapat győzelmi képességére. Ha a csapat a szezon nagyon nehéz szakaszában van, amikor a gyakori utazások kínozzák, akár nagyobb távolságokra is, akkor a sorozat lehetséges befejezését várhatja.

Az ellenfelek erejének változása

Ez valószínűleg egy egyértelmű pont. Ha a csapat a győzelmi sorozatában gyenge ellenfelekkel szemben állt, és most hosszabb idő után jó minőségű ellenfélre készül, vagy ugyanolyan jó formában lévő ellenfélre, akkor könnyen előfordulhat, hogy veszíteni fog.

Az ellenfelek játékstílusának megváltoztatása

Az ellenfelek  játékstílusa éppoly fontos, mint az általános minősége. Minden csapatnak más és más felel meg, és minden csapat találkozhat egy olyan játékstílussal, amely problémákat okozhat neki. Egyes csapatok gyengén játszanak a védekezésre hangolt csapatok ellen, míg mások a támadásra alapuló csapatok ellen. Akárhogy is, az ellenfél játékstílusának megváltoztatása a győzelmi sorozat végét is jelentheti.

A statisztikai előnyök kezdenek gyengülni

Ha némelyik NHL-csapat nyer, a fogadók megnézhetik a statisztikáit, és eldönthetik, miért van ez így. Talán rendkívül sikeresek az emberelőnyös játékokban, vagy van egy színvonalon felüli kapusuk. Sok oka lehet ennek, de az is lehet, hogy a csapat több meccset egymás után csak hála a véletlennek nyer meg. Ha tehát nem talál semmi rendkívülit a győztes csapatok statisztikájában, akkor előfordulhat, hogy már a következő meccset elveszítheti. Minden bukmékernél találhatók statisztikai adatok, magasabb, vagy alacsonyabb szinten. Fontos ezeket a fogadás előtt jól áttanulmányozni, hogy minél jobb tippet írjunk a szelvényünkre. Például a 22bet fogadóirodánál.

Relevant news