Hogyan fogadni egy nemzetközi labdarúgó-mérkőzésre

A nemzetközi futballmérkőzéseket másként kell kezelni, mint a klubszintű mérkőzéseket. A nemzeti válogatott játékosai nem töltenek együtt messziről sem annyi időt, mint a csapattársaikkal a klubnál. Ennek ellenére igyekeznek a lehető legjobban képviselni a nemzetüket, és a mérkőzések nagy figyelmet keltenek, ami sokszor nagyobb, mint szezon közben.

Kerülje a mérkőzéseket a válogatott szünetben

A játékosok elsősorban két esetben kerülnek az összajövetelre a válogatottba. Az első a felkészülés, majd a tényleges részvétel egy nemzetközi tornán. Például a világbajnokság és az Európa-bajnokság, és hasonló versenyek, amelyek általában a szezon fő szakaszán kívül zajlanak, és hosszabb ideig tartanak.

A második eset az olyan válogatott szünet, amely a szezon folyamán zajlik, amelyet egy fordulóra felfüggesztenek, és a játékosok a szünetbem általában egy-három közötti mérkőzést játszanak a nemzeti színeikben. Ezek általában barátságos mérkőzések, vagy éppen az említett tornák selejtező mérkőzései.

Az alapvető különbség az időtartamban van. Ha csak szünetről van szó, a játékosoknak nincs sok idejük ideálisan egymáshoz szokni a játékban. Természetesen ismerik egymást, egy nyelvet beszélnek, sok a közös vonásuk, és az interakcióhoz vezető útnak könnyebbnek kellene lennie. A jó összjátékhoz azonban idő kell, ami hiányzik. Elég nehéz megbecsülni, hogy a csapat valójában hogyan fog játszani. Ilyen esetekben azt javasoljuk, hogy a nemzetközi mérkőzéseket teljesen hagyja ki a szelvényéről, és koncentráljon majd csak a nemzetközi versenyekre.

Figyelje a csapat összetételét

Gyakran előfordul, hogy a válogatottban a hazai bajnokságot uraló klub játékosai döntő többségben vannak. Ez azt jelenti, hogy a játékosok együtt töltenek időt a nemzetének a képviseletén kívül is. Ezzel szemben, ha egy csapat az összes lehetséges sztárból áll össze, akik a világ egyes klubjaiban láthatóak, akkor a csapat összeállítása sokkal bonyolultabb. Figyelje tehát az egyes játékosokat és a klubbhoz való hozzátartozásukat. Ne feledkezzen meg a formára a bajnokságon, ezt a játékosok gyakran magukkal viszik a válogatottba is.

Tehát mindig nézze meg, hogy kik fognak játszani a válogatottban, és hogyan teljesítenek ezek a játékosok a bajnokságon. Ha alaposan fogja elemezni a csapat összetételét, minden bizonnyal olyan válogatottra bukkan, amelynek a többiekhez képest az oddsok szerint nem olyan nagy esélye van a sikerre, ugyanakkor élvonalbeli játékosokból áll össze. Ne féljen tehát fogadni a fekete lovakra, amelyek gyakran messzebbre jutnak el a nemzetközi versenyeken, mint a mindenkivel várt favoritok. Például a 22bet– nél. Elég csak például Horvátországra nézni, amelyre az oroszországi világbajnokság előtt csak kevesen tippeltek, mint a döntő résztvevőjére, miközben számos élvonalbeli játékos játszik a soraiban.

Vigyázat az edzőváltásokra

Az edző kicserélése a labdarúgásban az elmúlt években egy univerzális orvosság volt a rossz eredményekre. Legalábbis sok futballklub tulajdonosa és vezetőségi tagja így látja ezt, és ebben a nemzetközi színtéren sincs kivétel. Figyelje tehát meg, ki edzi a válogatottat, és főleg, hogy mennyi ideig csinálja ezt és milyen tapasztalatai vannak.

Ha a válogatott edző funkciójában minden félevben valaki más jelenik meg, akkor inkább ne fogadjon egy ilyen csapatra, soha nem tudhatja, mit várhat a játékuktól. Ezek a gyakori változások az újságírók és a közvélemény fokozott érdeklődését keltik, ami kellemetlen nyomást gyakorol az egész csapatra, ami a pályán is érezhető lehet. 

Relevant news