Hogyan fogadjunk elemzés nélkül, és ne stresszeljünk feleslegesen?

Elkezdett olvasni egy cikket arról, hogyan fogadjon meccselemzés nélkül, ami azt jelenti, hogy nem tud megbírkózni azzal, hogyan fogadhatna sikeresen sportra anélkül, hogy átláthatatlan statisztikákal, vagy ligatrendekkel kellene törődnie.

Hogyan fogadjunk elemzés nélkül

Nem minden fogadónak van ideje arra, hogy bonyolult fogadási tanácsok között bogarásszon.

Több százan vannak, akik anélkül próbálnak sportra fogadni, hogy elvégeznék a házi feladatukat. Szeretne sportfogadásokat kötni, de az amúgy is zsúfolt időbeosztásában nincs elég ideje, hogy ezt helyesen csinálja. Vagy azért akar fogadni, mert a barátai, a partnere vagy a gyerekei fogadnak, és velük szeretne játszani.

Örömmel jelenthetem, hogy a sportfogadás anélkül, hogy a statisztikák rabjává válna, vagy hetente több órányi tartalmat olvasna és hallgatna, 100%-ban lehetséges.

Kutatás nélkül valószínűleg soha nem fog megélni a sportfogadásból.

Lehet, hogy soha nem fog keresni olyan pénzt, amiről érdemes lehetne beszélni. De határozottan fogadhat anélkül, hogy figyelni kellene a számokat, vagy akár ténylegesen meg kellene néznie néhány meccset.

Végezzen kevesebb munkát, fogadjon kevesebb pénzt

Ha nem tud elegendő időt szánni arra a sportra, hogy megismerje, amelyre fogadni szeretne, sok pénzt veszíthet.

Lehetetlen számszerűsíteni, hogy mennyivel többet fog veszíteni, de nem lesz olyan sikere, ami hosszú távon garantálná a nyereséget.

Ha csak olyan összeggel fogad, amely nem befolyásolja az életminőségét, akkor nem kell nagy bajnak lenni. 

Ezt a végtelenségig is elvezetheti

Ha a szezonra szánt költségvetésem 100 000 forint, akkor elgondolkodom azon, hogy ez mennyit jelent autó- vagy jelzáloghitel-törlesztésben. De ha csak 10 000 forintot költök az egész szezonra, akkor nem igazán aggódom emiatt a veszteség miatt. Ez nagyjából annyi, amennyit egy hónapban kávéra költök, így az egész sportszezonra való kidobás a legkevésbé sem fáj.

Tegyük fel, hogy futballra fogadunk – 18 héten keresztül hetente tizenöt NFL-meccset játszanak. Ha hetente egy mérkőzésre szeretne fogadni, és csak 10 000 forintot szeretne költeni az egész szezonra, akkor ezt a 10 000 forintot 18 héttel kell elosztania. Ez nem több, mint 555 forint tétenként, amit az egyszerűség kedvéért valószínűleg 500 forintra kerekítenék le.

Egy 500 forintos tét elvesztése körülbelül annyira fáj nekem, mint egy lottószelvény elvesztése – nem fog érdekelni, ha veszítek, de szuper boldog leszek, ha nyerek. Egy ilyen fogadással nem kell képeznem magam, nem kell tanulmányoznom a trendeket és a statisztikákat, vagy bármi mást tennem, mint hogy megteszek egy 500 forintos fogadást, és várom, hogy mi lesz a vége.

Ha 100 000 forint a költségvetésem, és 5 000 forintot teszek fel meccsenként, akkor  szeretném áttanyulmányozni a statisztikákat, hogy a leherő legjobban fogadhassak. Ez egy szép ebéd nekem és a feleségemnek, és nem akarom egyszerre elveszíteni az egészet egy hülye focimeccs miatt.

Összpontosítson a fogadásokra, amelyek szorzója valamivel nagyobb, mint 2,00

Ha fogadni valamivel nagyobb, mint 2,00 szorzóval fog, akkor az Ön célja elérni a legalább 50%-os sikert. Ebben az esetben sikeres lesz, azaz osszú távon pénzt fog keresni.

Ahhoz, hogy valamivel 2,00 feletti szorzóval pluszban legyen, például 80 lehetséges meccsből 41 meccset kell nyernie, ami egy nagyon egyértelműen megadott cél. Pontos céljainak tisztázása segít eligazodni az eredményeiben és a motivációiban is. Pontosan tudni fogja, hány jobb tippre van szüksége ahhoz, hogy a következő szezonban a fogadásaival ne  kerüljön piros számokba. 

Alternatív fogadási módszerek

Több ezer fogadási szakértőnek nem tűnik fel, hogy a legtöbb embernek nincs ideje arra, hogy kövesse a sikerre vonatkozó tippeket, vagy a kezdőknek szóló tanácsokat. Az átlagember több mint 40 órát dolgozik hetente, és két gyermekről kell gondoskodnia. Ezért nem marad idő a sportfogadás órákig tartó tanulmányozására.

Véletlenszerű választás

Egy másik módja annak, hogy a lehető legkevesebb időt töltsön a fogadással, találni valamilyen alternatív kiválasztási módszert. A kínálatból kiválaszthat egy véletlenszerű mérkőzést, feldobhat egy érmét, majd megteheti a tétet. Kevesebb mint 30 másodperc alatt megteheti a fogadását, és minden jel szerint ugyanolyan helyzetben lesz, mintha a statisztikák átnézése nélkül választana mérkőzéseket.

Fogadás a profi fogadók szerint

Messze a legjobb, amit tehet, ha nem akar időt fektetni a tippek kiválasztására, ha a profi fogadók szerint fogad. De vigyázat, az ingyenesekre gondolunk, mert egyre több van belőlük az interneten és ugyanolyan jó vagy még jobb eredményt adnak, mint a fizetős fogadók. Legyen óvatos és ne fizessen feleslegesen olyasmiért, amit ingyen is megkaphat.

A magyar interneten is találhatók profi fogadók. Olyan szakembereket keressen, akik hosszú távon 20%-körüli megtérülést érnek el, ami nagyon nagy siker, és ilyenekből igazán nem sok van. Ezután fogadhat a véleményük szerint, akár a 22bet fogadóirodánál.

Relevant news