Fogadási stratégia az F1-re

Lance Armstrong önéletrajza kiáltott a világra, hogy “nem a gépről volt szó”, de ha a Forma -1 -ről van szó, akkor főleg a gépről, jelen esetben az autóról. A világszínvonalú sofőrök ugyan túlléphetik autójuk határait, de csak bizonyos mértékben. Egyszerűen fogalmazva – ha az autójuk nem megfelelő szinten van, lehetetlen versenyeket és címeket nyerni. És ez a fő gondolat, amelyet mindig szem előtt kell tartania a fogadásnál a Forma -1 -re.

A korábbi szakaszokban a versenyek hajlamosak a nagyobb kiszámíthatatlansághoz, és gyakran azok a versenyzők kerülnek a dobogóra, akikről ezt soha nem mondanánk.

A Forma -1 -et az elmúlt néhány évben Sebastian Vettel és a Red Bull uralja. Míg a McLaren és a Ferrari istállók képesek voltak rendszeresen versenyezni, senki sem tudott reagálni Red Bull gépkocsijának az óriási tempójára és megbízhatóságára. Azonban a hatás, amellyel egy verseny gépkocsivezető hatással lehet a versenyekre nyilvánvaló az összehasonlítással két gépkocsivezető között ugyanabból a csapatból. Sebastian Vettel és Mark Webber teljesítményei között a különbség jelentős volt az elmúlt néhány  évben, Fernando Alonso és Felpe Massa eredményeiben pedig a különbség óriási.

A fogadásnál a Forma -1 -re tisztában kell lennünk egy másik érdekes tendenciával – a szezon első része és a későbbi szakaszok közötti különbséggel. A lényeg az, hogy a csapatok újdonságokkal érkeznek a szezonba, amelyeket még tesztelnek, és a problémákat csak fokozatosan javítják. Ez különösen 2012 -ben volt igaz, amikor a szabályokat megváltoztatták. Ebben a szezonban az első hét futamot hét különböző pilóta nyerte.

Azonban ahogyan s szezon halad előre, a gazdagabb és erősebb csapatok fokozatosan megoldják az összes problémát a gépkocsikkal, és jelentősen növelik teljesítményüket, így a szezon vége hagyományosan az az időszak, amikor a csúcs csapatok és a pilóták gyorsan kezdenek dominánsak lenni. 2012 -ben a McLaren és a Red Bull összesen 9 versenyt nyert 10 futamból, és Sebastian Vettel pedig 4 Grand Prix versenyt nyert meg egymás után.

Ezt a tényezőt feltétlenül bele kellene foglalnia a fogadási stratégiájába. A szezon korai szakaszában gyakran jobb az új tehetségekre koncentrálni (Kínában 2012 -ben ez Nico Rosberg volt, két futammal később Spanyolországban Pastor Maldonado dominált). Az ilyen fogadások magas szorzókkal rendkívül magas értéket biztosítanak. Közben nézzen körül, hogy mit csinálnak a fekete lovak, és figyelje őket, hogy nem-e jött el már az idejük. 

Egy másik dolog, amire gondolnia kellene, hogy bizonyos autóbeállítások különböző pályákra alkalmasak. 2012 -ben a Sauber istálló olyan gépkocsikat  küldött a pályára, amelyek tökéletes gumikkal rendelkeztek, és így még sokkal jobb autókat is előzni tudtak. A Malajziai Nagydíj tökéletes példa volt erre. Ha Perez képes lett volna tartani a kiváló tempót és nem hibázott volna, akkor nyert volna. Így „csak” a második helyen végzett.

Ha egy ilyen helyzet következik be, mint ez is, módosítani kellene a tippjeit. Bár a favoritok valószínűleg mindig ugyanazok maradnak, és mindig viszonylag alacsonyak rájuk a szorzók, számos kisebb csapat lesz található újdonsággal, amelyek kellemesen meglephetnek, ami teljes ternó lehet kedvező szorzóklal. Például a 22bet bukmékernél is. 

Relevant news