Fogadás a labdarúgásra: Hogyan kihasználni a mérkőzés helyszínét?

A nagy nemzetközi labdarúgó-tornák helyszíne, mint például a világbajnokság vagy az Európa-bajnokság, a fogadásban potenciálisan jelentős és gyakran figyelmen kívül hagyott tényező. A helyszínnel kapcsolatos tényezők jelentős előnyt biztosíthatnak egy gyengébb csapatnak, vagy hátrányt jelenthetnek egy egyébként erős csapatnak. Íme öt, a helyszínnel kapcsolatos tényező, amelyet figyelembe kell venni a fogadásnál a nagy labdarúgó-bajnokságokra:

A hazai csapat

Nagy nemzetközi tornákon általában a hazai csapat elsőbbségi jogot élvez a tornán való részvételre. Néha ez egyáltalán nem számít semmit, mert a csapat így, vagy úgy, mindenképpen bejutna a tornára. Máskor ez azt jelenti, hogy egy olyan csapat jut a játékba, amelyiknek semmi keresnivalója a tornán, és egy olyan csapat, amelyik jobban megérdemelné a részvételt, esetleg nem kap helyet.

Ha a hazai csapat semleges pályán játszana, akkor valószínűleg elég könnyű lenne figyelmen kívül hagyni őket, és lelkesen fogadni ellenük. Ha azonban otthon játszanak, a végeredmény bizonytalan. A hazai közönség fergetegesen fog szurkolni, és emlékezteti csapatát, hogy nincs vesztenivalója. A fogadóknak nem szabad elfelejteniük, hogy amikor egy futballcsapat semmitől sem fél, és mindenki nekik drukkol, őrült dolgok történhetnek.

Elég közel ahhoz, hogy a rajongók megérkezzenek

Ha egy csapat nem otthon játszik, akkor jó, ha legalább elég közel játszik az otthonához, hogy a hazai szurkolók nagy számban ki tudjanak utazni. Ha az egyik csapat az otthonához közel játszik, a másik csapat pedig a fél világot beutazta a mérkőzésre, akkor nagy valószínűséggel az otthonához közelebbi csapat lesz előnyben. Ez azonban nem érvényes automatikusan. A praktikus futballfogadók mindenképpen meggyőződnek arról, hogy a csapatnak az országukban elegendő támogatottsága van, és hogy a szurkolói hozzászoktak ahhoz, hogy a meccsekre utazzanak és szurkoljanak. A futballfogadóknak meg kell győződniük arról is, hogy a messziről utazó csapat nem egy jól ismert és népszerű csapat, amely a világ minden táján talál szurkolókat. Például egy olyan csapatnak, mint Brazília, mindig rengeteg szurkolója lesz, akár otthon, akár Európában játszik.

Rivalizálás a hazai csapatok között

A tapasztalt sportfogadók tudják, hogy a futball a világ számos részén komoly ügy. Ha az országok nem kedvelik egymást, akkor a futballpályán sem fogják igazán kedvelni egymást. A rivalizálás és a feszültség az országok között, akár a közelmúltiak, akár azok, amelyek már generációk óta léteznek, nagy hatással lehetnek a mérkőzések hangulatára, a játékosok reakcióira, és arra is, milyen hatása lehet a közönségnek a mérkőzés eredményére. Nincs két egyforma helyzet, de szükséges mérlegelni, hogy ez tényező-e, és hogy ez mit jelent az Ön fogadása szempontjából.

Szélsőséges időjárás vagy tengerszint feletti magasság

Amikor a csapatok a kontinens minden részéről, vagy esetleg a világ minden tájáról érkeznek a labdarúgó-tornára, olyan körülményeknek lehetnek kitéve, amelyek nagyon különböznek azoktól, amelyekre a játékosok meg vannak szokva. Az extrém hőség lehet egyike a sok kulcsfontosságú elemei közül a fogadásban a labdarúgó tornákon.

Íme néhány tényező, amelyet a fogadóknak figyelembe kellene venniük:

  • A tengerszinten élő csapatok komoly bajba kerülhetnek, ha a tornát a magasabb  tengerszint feletti magasságban rendezik, míg a magasabban fekvő területekről érkező csapatok előnybe kerülhetnek.
  • Az enyhe időjáráshoz szokott csapatoknak gondot okozhat az extrém hőség, míg a meleg időjárásból érkező csapatok szenvedhetnének a hidegben.

Itt azonban óvatosnak kell lenni, mert nem számít, honnan származik egy csapat, hacsak a játékosai többsége nem játszik rendszeresen az adott országban. Ha külföldi bajnokságokban játszanak, akkor figyelembe kell venni, hogy a játékosok alkalmazkodtak az ilyen körülményekhez. A legnagyobb nemzetközi sztárok gyakran nagyon kevés időt töltenek otthon. A legjobb futball oddsokat a Bet365 fogadóiroda kínálja, és meghívjuk Önt, hogy tekintse meg ennek a fogadóirodának az ajánlatát.

Logisztikai problémák

A profi labdarúgó tippmesterek tudják, hogy a konkrét mérkőzések helyszíne a tornán a csapatok számára valódi logisztikai problémát jelenthet attól függően, hogy hol döntik el elhelyezni a bázisukat a tornán. Ha az egyik csapatnak messzire kell utaznia a mérkőzésre, vagy ha úgy dönt, hogy közvetlenül a mérkőzés előtt utazik, akkor hátrányba kerülhet a mérkőzésen. Ez a hátrány még nagyobb lehet, ha az ellenfél közelebb van a verseny helyszínéhez, vagy már játszott mérkőzést az adott helyszínen.

Azt hinné az ember, hogy egy tornára utazni könnyű lesz, de néhány csapat számára ez elég nagy problémát jelenthet. Ha egy csapat elsősorban különösebben lelkileg nem ellenálló, akkor a logisztikai nehézségek jelenthetik a megkülönböztető tényezőt, és egy ügyes futballfogadó találhat ebben értéket. Találjon Ön is értéket a 22bet fogadóirodánál. 

Relevant news