Az NHL karácsony után sem áll le, kinek vannak a legjobb kilátásai az új évre?

A 2022-es év biztosan nem kerüli el a tengerentúli NHL-t sem. Jelenleg a világjárvány miatt a tervezett meccsek túlnyomó többségét elhalasztották, de hamarosan minden újra kitör. Az NHL a 2021 év végén talán még visszatér a régi kerékvágásokba, de az új év után határozottan folytatódni fog. Ebben a cikkben megvitatjuk, hogy egy kis szünet hogyan érinti ezt a jégkorongbajnokságot, és mire lehet fogadni jövőre.

A lebecsült csapatok közül melyik feni a fogát a play-off-ra és melyik csapatot vélik elveszetnek már az idén?

Kisebb kényszerszünet

A járványhelyzet miatt viszonylag rövid időre leáll a jégkorong az Egyesült Államokban. A játékosok végre családjukkal tölthetik a karácsonyi ünnepeket. Ez egyrészt persze remekül hangzik, és ha éppen nincs kényszerkaranténban a hokis, minden bizonnyal értékelni fogja a családjával és szeretteivel töltött időt. Más dolog viszont az, hogy a megszokottnál hosszabb ideig marad ki a csúcshoki az óév és újév fordulóján. Természetesen a körülményekhez képest a játékosok tovább edzenek és készülnek a szezon következő részére. Egy igazi meccset a lehető legjobb helyért a tabellán azonban nem pótol semmi.

Visszatérés a bajnoki feladatokhoz, és különösen a pontokért vívott mérkőzésekhez egyes jégkorongozók számára nehezebb lehet, mint mások számára. Ezt persze nehéz megjósolni, de biztosan nem árt követni egyes hokisok oldalait a közösségi hálózatain. Mindenképpen megtudhatja, hogyan töltötték az ünnepeket az NHL-sztárok, nem utaztak-e például a családjukhoz, és az is megakadhat, hogy megtudja, mennyire ragadták el őket a karácsonyi finomságok. Ezután az NHL folytatása az új évben még a szokásosnál is kiszámíthatatlanabb lehet, és minden bizonnyal bőven lesz lehetőség fogadni az odds-kívülállókra, akik sokkal többet profitálhatnak a kényszerszünetből, mint azok a csapatok, amelyek eddig nagyszerűek voltak a játékukban.

A legnagyobb elvárások és csalódások

Bár az NHL alapszakaszában még sok meccs vár ránk, már most megfigyelhető, hogy melyik csapat hajlamos a rájátszásba kerülni, illetve ki az, aki már legszíveseben most szeretné befejezni a szezont. A klubokat az élen ezúttal kihagyjuk, és inkább azokra a csapatokra koncentrálunk, amelyeknek kicsit meg kell küzdeniük a továbbjutásért, de amelyek határozottan el tudják ezt érni. A Nyugati Konferenciában a tabellán a Winnipeg emelkedik, de a sok emberrel alábecsült LA Kings is. És éppen a Los Angeles-i klub egyre jobb formában van decemberben, és idegenben már sikerült legyőznie Floridát vagy Washingtont.

Az LA egy olyan csapat, amely a papíron sokkal jobb klubokkal is tud játszani, ugyanakkor gyakran elveszíti a meccset a verseny outsaiderével. Ha szereti az NHL-t, a magas szorzók miatt, amelyek gyakran érdekes nyerési lehetőséget is adnak, mindenképpen próbáljon meg az idén fogadni az LA Kings sikerére a favorit csapatok ellen. Az odds gyakran 4 körül lehet, és ez egy nagyon tisztességes tét- szorzó.

Egyelőre a Montreal és az Arizona nagyon átlag alatti szezont él meg. Ezek a klubok nagy valószínűséggel nem avatkoznak be az NHL selejtezőjébe, és csak csodával határos módon javulnak majd egy kicsit jobb pozícióra a tabellán. De néha még a joggal lebecsült csapatoknak is végre győzniük kell. Az Arizona például legyőzte az említett LA-t vagy az Anaheimet, amely csaknem háromszor annyi pontot gyűjtött eddig össze, mint a Coyotes.

Tehát a fogadási tanács a következő: – Nagyon jól gondolja meg, hogy van-e értelme 1,5 körüli (néha alacsonyabb) szorzót hozzáadni a szelvényére az NHL-ben. Sok fogadó, még a profik is, csak a 2 körüli vagy magasabb szorzókra koncentrálnak, amikor az NHL-re fogadnak. Néhányan ezután szándékosan és gyakran nagyon sikeresen a lebecsült outsiderekre fogadnak, akik győzelmére néha 5 körüli a szorzó. Ebben az esetben jobb, ha magas szorzóval játszanak, vagy inkább hagyják ki a meccset. Játszani a 22bet fogadóirodánál javasolom.

Relevant news