A többszörös fogadás művészete (hogyan lehet szelvényt megnyerni nagy mennyiségű tippel)

Van értéke a sok tippet tartalmazó hosszú akkumulátoroknak? Mik a fogadás negatívumai a sok tippet tartalmazó akkumulátoroknak? Hogyan profitálhatnak a fogadók a sok tippet tartalmazó szelvényekből? Ezekre és más kérdésekre válaszolunk ebben a cikkben.

A fogadási akkumulátorok, még a több tippel rendelkezők is, nyereségesek lehetnek. Csak tudni kell, mire kell vigyázni.

Egyes profi fogadók azt állítják, hogy a fogadási akkumulátorok időpocsékolás. Ez a fajta fogadás alapjában csökkenti a nyerés valószínűségét, miközben növeli a potenciális profitot. Valóban kínálhatnak a fogadási akkumulátorok fogadási értéket? Ebből a cikkből ezt megtudja.

“100 forinttal fogadtam és 10 000 000 forintot nyertem”

Valószínűleg többször is olvasta már ezt a történetet – minimális kockázat, maximális jutalom – a bukmékerek gyakran közzéteszik ezt a történetet oldalaikon, valamint a közösségi médiában és mindenhol reklámokban, hogy azt gondolják, hogy ez teljesen normális, és egy napon megtörténhet Önnel is.

Ha a fogadási akkumulátorokról beszélünk (2 vagy több tippet tartalmazó szelvények, amikor a nyereményhez minden tippet el kell találni a szelvényen), akkor szinte minden fogadó hatalmas álma a nagy pénznyerés. Egy kis tétet tesz, és emellett esélye van egy hatalmas nyereményre. Lehetne ennél jobb?

Valójában a professzionális fogadók ritkán tartják a fogadási akkumulátorokat a nyereségszerzés jó módszerének. A legtöbben úgy gondolják, hogy ez egy lehetőség a tisztán szabadidős fogadók számára, akik minden következő mérkőzésen egyre növekvő izgalmat szeretnének tapasztalni.

Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy milyen típusú fogadások léteznek több fogadással, mi ezeknek a fogadásoknak az oka, valamint ezeknek a fogadásoknak a kockázatai/nyereségei.

Biztonságos akkumulátor

A biztonságos akkumulátornak egy olyan szelvény tekinthető, amelyben minden fogadást, amelyet kíván fogadni, szorozva van egy tippel, amelynek nagy esélye van a sikerre (például hogy Roger Federer megnyeri valamelyik verseny első körét).

Ezt a megközelítést gyakran használják a fogadás nyereményének növelésére, amelyet kíván fogadni, és ezáltal magasabb befektetési megtérülést tesz lehetővé. A probléma (vagy kockázat) az, hogy az emberek hajlamosak alábecsülni a „valószínű események” valószínűségét.

Ha valaki olyanra fogadunk, aki az esetek 90%-ában megnyeri a meccset, akkor is 10% az esély arra, hogy ez nem fog megtörténni (elveszíti a tornát). Lehet, hogy ez nem tűnik soknak az Ön számára, de ha a szokásos fogadásnak 50% az esélye a nyerésre, akkor az Ön dupla típusú fogadásának hirtelen csak 45% az esélye a nyerésre.

Akkumulátor a favoritokra

Az akkumulátorok másik klasszikus esete az adott napon lejátszott összes mérkőzés favoritaira való fogadás. Tegyük fel, hogy egy adott napon minden La League-mérkőzésen szeretne a favoritra fogadni, mert mindegyiknek 90% az esélye a győzelemre. Mennyi az esélye ennek az akkumulátornak a megnyerésére? Viszonylag kicsi.

Bár mindegyik csapat óriási favorit, a győzelem esélye jóval kisebb, plusz-mínusz 35%.

Csak akkor nyeri meg a fogadási akkumulátort, ha a szelvényre tett fogadás mindegyike nyer. A 10 csapat egyidejű győzelmének az esélyét, amelyeknél mindegyiknek 90%-os a győzelem esélye (1,11 körüli szorzóval),  a következőképpen számolhassa ki:

1,1110 = 2,8394

Ennek a 10 tétes akkumulátornak a teljes szorzója 2,8394, ami körülbelül 32,5%-os nyerési esélyt jelent. Ha ugyanezt a számítást elvégezzük azoknál a favoritoknál, akiknek csak 80% az esélye a győzelemre, akkor a valószínűség akár 10,74%-ra csökken.

Bár nagyon kicsi annak a valószínűsége, hogy valamelyik favorit elveszíti meccsét, annak azonban már nem olyan kicsi a valószínűsége, hogy ez legalább egyikükkel megtörténik.

Tiszta hazardéria

A korábban említett módszerek csak egyike lehet a lehetõségek közül, hogyan lehet egy kis összeget hatalmas haszonra fordítani.

Egy másik lehetőség fogadni némelyik outsiderre abban bízni, hogy a favoritok haboznak, vagy a favoritok mondjuk legalább 50%-a nem nyeri meg a mérkőzését. Ez a lehetőség szintén nagyon valószínűtlen, de ez is nagy potenciális nyereményt kínál.

A professzionális fogadók egyikét sem ezekből a fogadási stratégiákból nem használják ki a profit megszerzése céljából (talán csak egy kis szórakozás és izgalom kedvéért), mivel az akkumulátorok gyakran arra kényszerítik a fogadókat, hogy rosszabb szorzókat fogadjanak el ( érték nélkül). Ezeknek az eseményeknek a volatilitása is így nagyon magas.

Azok a fogadók, akik a fogadási akkumulátorokra támaszkodnak, azzal lehetnek korlátozva, hogy nincs annyi pénzük a fogadásra. A hivatásos fogadókat azonban ez nem érinti. A fogadók ilyen típusa egyszerű fogadásokat játszik magasabb téttel, hogy kihasználja a kínált értéket.

A professzionális fogadók akkumulátorjai 

Bár a várható érték szempontjából nem tűnik túl előnyösnek az akkumulátorok fogadása, mégis léteznek olyan fogadók, akik így fogadnak és pénzt keresnek. Sőt, még az egyszerű fogadásoknál is jobb eredményeket érnek el. Akár a 22bet fogadóirodánál.

A trükk a fogadási akkumulátorok előnyeinek és hátrányainak megértése.

A hátrányok

Gyakran alacsonyabb egyéni szorzók (kedvezőtlen szorzók)

Nehéz talpon maradni és olyan szorzókat választani, amelyek ezt megérik

Csak időnként sikeresek

Minden mérkőzésnek be kell fejeződnie a (teljes) nyeremény kifizetése előtt (kivéve, ha cash out-ot = visszafizetést használ ki)

Az előnyök

Magasabb nyeremény, mint a fogadásnál külön minden egyes eseményre

Magasabb hozam a jó használat mellett

Esély az életet megváltoztató győzelemre

Elég alacsonyabb tétet fogadni (néha csak néhány forintot)

 

Relevant news