A legnagyobb meglepetés az NHL-ben és fogadás az idei szezon fekete lovára

Az idei NHL-szezon folyamata a remek jégkorong mellett néhány olyan meglepetést is hozott magával, amelyekre csak kevesen számítottak volna az első meccsek előtt. Ki nyerte legalább eddig a fekete ló pozícióját az egész tengerentúli jégkorongversenyen, és éppen ellenkezőleg, melyik csapat áll a legrosszabb helyzetben az elmúlt években? Minderről ebben az új cikkben fogunk beszélni.

A gácsérek támadnak

Nem érdemes a forró kása körül járkálni. A legnagobb meglepetés mint a Pacific Division részben, úgy az egész NHL-ben kétségtelenül az Anaheim. A csapat, amelyben az idén sokszor a saját szurkolói sem bíztak, az új szezonba nagyon jól lépett. 24 találkozó után eddig a gácséreknek 29 pontjuk van a számlájukon. Lehet, hogy ez nem úgy hangzik, mint amivel Anahaimnak egyértelműen a bajnoki címet kellene támadnia, de az alkalmi NHL-rajongók és a profi fogadóirodák eredeti elvárásai általában sokkal alacsonyabbak voltak.

Az Anaheim emellett tudta tartani egy sorban a 8 győzelmét, és egy pillanatban ez a csapat volt a legvonzóbb, amit az NHL-ben lehetett nézni! A Gácsérek például le tudták győzni a Washingtont is, a jól teljesítő Calgaryt vagy a St. Louist, és jelenleg a negyedik helyen áll a nyugati konferenciában. Az Anaheim szintén sok gólt szerez, és a nyugati konferenciában pedig csak a minnesotai és az edmontoni csapatnak van több gólja. A szelvényére elsősorban akkor adja hozzá az Anaheimet, amikor otthon játszik. A hazai Honda Center arénájában csak kevesen tudják legyőzni ezt a klubot. Nem lép mellé a fogadásával a több gólra sem!

Az egyéni teljesítmények közül mindenképpen érdemes megemlíteni Troy Terryt, aki már 15 gólnál jár, és további 10 gólra passzolt. A fiatal Terry remek szezont él át, és az NHL legjobb tíz között olyan játékosokkal versenyez a jobb helyért, mint Kuznyecov vagy Stamkos. Ez a csak 24 éves támadó átlagban minden mérkőzésen többet, mint egy kanadai pontot szerez, és amíg az Anaheim sikerrel jár, valószínűleg addig nem is veszít a formájából. Így egy ideális fogadásról van szó  a gácsérek mérkőzéseiben. 

Negatív meglepetések is láthatók

Az idei NHL-szezon azonban korántsem csak a fellendülésekről és a sikerekről szól. Ugyanakkor nem olyan klasszikusan gyengébb csapatokról beszélünk, mint az Ottawa, a Buffalo vagy újabban a Vancouver is. Az idei szezonba a New York Islanders lépett a legrosszabbul, amely 18 mérkőzésből 13 meccset elveszített. Emellett az Islanders november végén az újonnan megnyílt UBS Arénába költözött, ami új otthonuk lett. Az aréna több mint 17 ezer férőhelyes és nagyon korszerű, hogy a hazai jégkorongozók számára a lehető legjobbak legyenek a körülmények. Ennek ellenére az Islanders eddig otthon sem nem sikeres.

Az új arénában 5 meccset veszítettek el egymás után, és a csapat nagy válságban van. Az álma a play-off-ról lassan halványul, és a nagy nevek hiányoznak a kabinból. A gólszerzők közül egyetlen New York Islanders-játékos sem került be a legjobb 150 közé, a kék-narancssárga mezes legjobb játékosa, Brock Nelson csak a 168. helyen áll. Az eddig lejátszott 15 meccsen Nelsonnak 11 kanadai pontot sikerült begyűjtenie, és ha 1,8 körüli szorzót talál arra, hogy ő szerez vagy besegít egy gólhoz a meccsen, ez lehet az egyike a kevés választási lehetőségek közül, amellyel az Islandersre tippelhet. Akár a 22bet bukmékernél.

Másképpen azonban ideális ez ellen a csapat ellen New York-ból fogadni. A szorzók emellett az ellenfeleire több, mint csábítóak. A bukmékerek 2,2 és 2,5 közötti értékeket határozzák meg a vendégekre, akik eddig már hagyományosan kirabolják az új UBS Arénát. Tehát ne féljen az Islanders kudarcainak hullámán lovagolni, és használja ki a szorzók értékét!

Relevant news