A fogadási stratégia tesztje a szorzók emelésével arra, hogy a favorit nem veszít

Őszintén bevalva, amikor először olvastam ezt a fogadási stratégiát, egyáltalán nem értettem. Ez a fogadási stratégia azt ígéri, hogy ezzel arra fogadhat, hogy a favorit nem veszít megemelt szorzókkal és szintén nyereséggel is. Amint azonban megláttam maguk a fogadások szétírását, ez azonnal világos volt számomra. A fogadási stratégia a szorzók emelésével arra, hogy a favorit nem veszít, már régóta jelen van a fogadók között. Hogyan működik valójában?

A mérkőzés favoritjára csak nehezen lehet fogadni 17,50-es szorzóval, bár a tippről beszélünk az eredményre a meccs felében és a végén.

A fogadási stratégia a szorzók emelésével arra, hogy a favorit nem veszít

Ezt a fogadási stratégiát olyan helyzetekre dolgozták ki, amikor fogadni szeretne a favoritra, de ugyanakkor biztosítani szeretné a döntetlent. Ebben az esetben kínálkozik a fogadás, hogy nem szenved vereséget, de a szorzók általában nem érik meg a fogadást. Ezt megoldja ez a stratégia, ahol három különböző fogadást tesz. Az első fogadás a döntetlenre megy. A második fogadás az adott csapat győzelmére a félidőben és a meccs végén, és a harmadik fogadás pedig a döntetlenre a félidőben és a győzelemre a mérkőzés végén.

A fogadási stratégiánál idézve van, hogy a szorzók a döntetlenre 3,50 – 5,50 érték körül mozognak, míg a szorzók az eredményre a félidőben és a meccs végén elérhetik a 4,50 – 17,50 értéket.

A teszt módszertana

A fogadási stratégiát két tesztnek vetettem alá. Elsősorban egy backtesztet hajtottam végre a szorzók értékének az alapján, amikor a döntetlennél 3,50-nél magasabb és mindkét dupla fogadásnál 3,50-es szorzóval rendelkező kombinációkat választottam. A második esetben a szorzókat kézzel azonosítottam.

A teszt eredményei

A backtesztben az elmúlt 7 évben összesen 92 eredményt értem el, olyan ismert európai futball ligákban, mint az angol Premier League, a spanyol La Liga, a francia Ligue 1, az olasz Serie A és a német Bundesliga.

A backteszt -0,176% -os ROI-t mutatott, de mivel a backtesztben csak nagyon kevés fogadás volt, ez az eredmény nem tekinthető mérvadónak. Ahhoz, hogy egy teszt mérvadó legyen, legalább 500, de ideális esetben 1000 tippet kell tartalmaznia.

Természetesen kézzel nagyobb számot nem értem el. A tippek kézi kiválasztását abból az okból választottam, mert a tippek száma a backtesztben nagyon alacsony volt. A kezdettől fogva nekem ez gyanúsnak tűnt, ezért azt kerestem, hogy mit mond erre a gyakorlat. És nem tévedtem.

Irreális szorzók

A kutatásomból kiderült, hogy a szorzók, amelyek a tesztben vannak felsorolva, túl magasak, és csak nagyon ritkán találkozunk ilyenekkel. Nagyon valószínű, hogy ha már találunk ilyen szorzókat, akkor már value bet-ről van szó, de tekintettel a tippek alacsony számára, erre a tényre legkorábban úgy 35 év múlva juthatunk. De ilyen hosszú idő alatt azonban nem lehet semilyen következtetéseket levonni, mivel a szorzók és a fogadási rendszer az évek során változnak.

Tekintettel a nem kielégítő eredményekre az alacsonyabb bajnokságoknál is a backteszt után nyúltam. Az elmúlt 7 évben további 129 fogadási lehetőséget találtam náluk a fogadásra, mivel a teljes ROI 0,28% volt.

Tehát, amint láthatja, a fogadások alacsonyabb ligákra egy hajszállal megnövelték a megtérülést, de még mindig nem kapunk mérvadó mintát.

A stratégia, amely működhetne?

Hogy őszinte legyek, ez a stratégia kezdettől fogva nyaktörőnek látszott számomra. A szorzók keresésekor kiderült, hogy szerinte egyáltalán alig fogadhat, mert gyakran előfordul, hogy az egyik fogadási lehetőség szorzója alacsonyabb, mint amilyennek kellene lennie a stratégia szerint. Ebben az esetben akkor pénzt veszítene, úgy a szorzók alapján, mint azokban az esetekben is, amikor az outsider nyer.

A szorzók 17.50 értékben a fogadásnál a favoritra, bár az eredményről van szó a félidőben és a meccs végén, teljesen irreális, általában 3,00 körüli szorzót kap. Ezért nem ajánlhatom ezt a stratégiát. Még akkor is, ha végül kiderülne, hogy ennek (kissé) pozitív eredményei is vannak, rendkívül sok időt veszít el a szorzók keresésével, ami egyáltalán nem fog megtérülni.

Ha már ragaszkodik ehhez a stratégiához, akkor azt javaslom, hogy a fogadások során használjon számológépet, amely pontosan kiszámítja a fogadásait. A 22bet-nél is ki lehet próbálni ezt a stratégiát, persze, óvatosan.

 

Relevant news