A fő különbségek a fogadásoknál a Grand Slam férfi és női részén

A Grand Slamre tett fogadások jelentősen eltérnek a férfi és női részekre vonatkozó fogadásoknál. Nem azt mondom, hogy valamelyik jobb vagy talán olvashatóbb. Csak annyit mondok, hogy külömböző hozzáállást kellene alkalmaznia ennek a két résznek a szabályaihoz és erős oldalaihoz. Ebben a cikkben bemutatom a két rész közötti négy fő különbséget.

Létezik néhány alapvető különbség a Grand Slam női és férfi részei között.

Kitartás

A Grand Slam mérkőzések során a férfiak sokkal nehezebb állóképességi próbán esnek át, mint a nők. Ennek egyszerű és nyilvánvaló oka van – a mérkőzéseiket legfeljebb öt szettre játszák (három győztesre), míg a női mérkőzéseket legfeljebb három szettre (két győztesre). Ez azt jelenti, hogy a nők megnyerhetik a versenyt azzal, hogy összesen 14 szettet nyernek három hét alatt. A férfiaknak legalább 21 -et kell játszaniuk ugyanabban az időben, és persze gyakran ez sokkal , de sokkal több.

Tekintettel arra, hogy a teniszversenyeket olyan helyeken rendezik, ahol viszonylag meleg van, ez valódi problémákat hozhat magával. A kitartást a fogadásoknál a Grand Slamre mindig figyelembe kell venni, különösen a bajnokság férfi részén.

Ha egy játékos csökkentett fizikai készlettel lép a versenyre, akár edzés, általános állapot vagy akár korábbi sérülés miatt – akkor nehéz lehet számára elérni a saját potenciálját.

Fáradtság

Mivel a férfiaknak több szettet kell játszaniuk egy hosszú verseny alatt, sokkal nagyobb az esélye, hogy elfogy az energiája. Minél hosszabbak az egyes játékok, szettek és teljes mérkőzések, annál valószínűbb, hogy ez megtörténik.

A Grand Slam férfi részének fogadása során ezért nagyon fontos jó érzést szerezni a játékos fizikai képességeiről, és mindig figyelni arra, hogyan teljesített fizikailag az előző mérkőzésen és a verseny során is. Persze ezt jó dolog figyelni a Grand Slam női részlegében is. Ott azonban nem kell ilyen nagy jelentőséget tulajdonítanunk ennek az információnak. Végül is emlékezzen vissza arra, hogy a női részben hányszor fordult elő, hogy a pályáról a játékosnő majdnem nem tudott a saját lábain távozni, és a következő mérkőzésen úgy játszott, mintha mi sem történt volna.

Adogatás

A férfiaknak sokkal keményebb adogatásuk van. Létezik egy egész halom olyan élvonalbeli játékos, akinek a második adogatása keményebb, mint a világ legjobb teniszezőnőinek az első adogatása. Attól függően, hogy melyik Grand Slam -ről van szó – Wimbledonban például sokkal fontosabbak a tényezők, mint például a French Open teniszbajnokságon – a kemény adogatás meghatározó témyező lehet.

A jó szerva kulcsfontosságú tényező lehet a női résznél is, de mivel a szervák általában nem olyan kemények, hatásuk általában nem olyan nagy. Más szavakkal, egy kemény adogatású férfinak sokkal nagyobb lehetősége van a játék megváltoztatására, mint egy jó adogatású nőnek.

Nyilvánosság

A nyilvánosság másként látja a férfi és a női teniszt. A dolgok az érintett játékosoktól és mindkét oldal erejétől függően változnak, de általában nagyobb figyelmet fordítanak a férfi játékosokra, mint a gyengébb nemre – hasonlóképpen mint a legtöbb sportág esetében.

Ha létezik egy különösen domináns női játékos vagy egy nagy rivalitás, akkor sok figyelmet kapnak, de a nagyközönség mégis többet fog tudni az átlagos férfi játékosokról. Sokkal valószínűbb, hogy egy játékosnő ismertebbé válik, és ezért népszerűbbé is a fogadók körében a játékától eltérő dolgok miatt – kinézetben, kapcsolatokban, ruhaválasztásban stb. Ez óriási hatással lehet a fogadásra.

A következő tényező az, hogy a férfiak hajlamosak a lassabb fejlődésre és érésre, de ha ezt elérik, tovább maradnak a csúcson. Ez megkönnyíti az alkalmi fogadó számára érzést szerezni inkább a férfi, mint a női teniszre. A teniszre is bátran fogadhat a 22bet-nél. 

Relevant news