A Bajnokok Ligája csoportmeccseinek a fele le van játszva, hogyan alakul ez tovább?

A Bajnokok Ligája október végén az alapcsoportok versenyében a második felébe jutott. A csoportokban az első három meccs (jelenleg már négy is) már mögöttünk van és a csoportokban még ugyanennyi meccs vár ránk (oszesen 6). Foglaljuk össze együtt, hogyan felelnek meg a klubok a szurkolók elvárásainak, ki gondoskodott az eddigi legnagyobb meglepetésről, és próbáljuk meg felmérni a Bajnokok Ligája további alakulását.

A legnagyobb meglepetés és csalódás?

Az A-csoportban az elvárásoknak megfelelően a második helyért folyik a csata a PSG és a City között, három meccs után egyetlen pont választja el őket, és várhatóan a második egymásközti meccs dönti el az első helyet, amelyet ezúttal Angliában játszanak. Kissebb csalódást a Lipcse okozott, amely még a hazai Bundesligában sem nem sikeres. A második csoportban határozottan az AC Milan szurkolói csalódottak a leginkább. A klub remekül teljesít a hazai bajnokságon, de ezt a formáját nem tudta eddig átvinni az európai kupákba. A B csoportot pontvesztesség nélkül vezeti a Liverpool, az Atletico Madridnak és a Portónak 4 pontja van. Az AC Milan továbbra is pont nélkül maradt (az első 3 meccs után, Portoval döntit szerzett utoljára).

A C csoportot az Ajax Amsterdam uralja, amely az utolsó meccsen 4:0-s eredménnyel törte le a Dortmundot. A Dortmund azonban szoros eredménnyel megnyerte a következő két meccset, és így tartja magát a második helyen. A harmadik a Sporting Lisszabon, a török ​​Besiktas pedig továbbra is pont nélkül áll az utolsó helyen. A legnagyobb meglepetés mindenképpen a D csoportban születik. Kevesen várnák, hogy három meccs után éppen Tiraspol Sheriff lesz az első a tabellán. A moldovai (vagy ha úgy akarja a Dnyeszteren túli) klub javára szól az is, hogy mint a Realt, úgy az Intert is a következő meccsén a saját pályáján fogadja, és a csoport még ezzel nagyon összekuszálódhat.

Az eddigi talán legszuverénebb eredményeket az E csoportban láthatjuk a Bayern München előadásában 12:0 gólaránnyal. A Benfica talán kissé meglepő módon a második helyen áll, és csak a harmadik helyet 3 ponttal foglalja el a Barcelona, amely az idén a Bajnokok Ligájában sem találja a formáját. Az utolsó a Dynamo Kijev egy ponttal. Érdekes és kiegyensúlyozott viadal zajlik az F csoportban. Továbbra is a Manchester United áll az élen (6 pont), mögötte az Atalanta és a Villarreal következik – mindkettő 4 ponttal és mindössze egy ponttal kevesebb van a fiatal fiúknak Bernből. 

Az utolsó előtti csoport inkább az Európai Ligára emlékeztet, de ennek ellenére minden klubnak vannak ambíciói a továbbjutásra. Hozzá legközelebb a Salzburg áll hét ponttal, a második a Sevilla, amely eddig három döntetlent tudott játszani. A Lille-nek és a Wolfsburgnak is két-két pontja van. A sorban az utolsó a H-csoport, ahol kilenc pontot szerzett Juventus, akit igyekezik utolérni az angol Chelsea. A Zenit a harmadik helyen őrzi az Európa-ligában való részvételét, és az egész verseny eddigi legrosszabb csapata 0:11-es gólaránnyal a Malmö.

Kisebb előrejelzések és fogadási tippek

A fogadáshoz ideális olyan csoportokat kiválasztani, ahol valami nem “stimmel”, és a csapatok helyezésének meg kellene változnia a tabellán. A nagy menő Bayernt valószínűleg senki sem fogja megállítani a csoportkörben, és az eddigi 100%-os klubokra tett fogadások sem túl nagy értékűek. Érdekesek a gólstatisztikák, nagyon sok esett az A és F csoportban, és elég valószínű, hogy a többi meccs is hasonló iramban zajlik majd. Például az United eddigi meccsein minden csapat szerzett egy gólt, és ez a fogadás a következő meccsekre is értékesnek tűnik. Ronaldonak ráadásul a csapatok a Bajnokok Ligája csoportjában passzolnak, és eddig minden meccsen szerzett egy gólt, ami gyakran a meccs végeredményét döntötte el. 

A legnagyobb meglepetésnek mindenképpen a klub Tiraszpolból tekinthető. Az elvárások szerint a tabella első helyén valószínűleg nem tartja meg magát, de fontos tudni, hogy a Sheriff már régóta nagyon magas színvonalú labdarúgást játszik, és már a selejtezőn látszott, hogy nem jó őt lebecsülni. Egy pozitív hendikep az Inter és a Real Madrid elleni meccseken nagyon jó választás lehet. Megállhatunk még a gólszerzőknél, ezeknél Haller vezet 6 góllal az Ajax mezében, Lewandowski és Salah öt góllal áll a második helyen. Haller kétségtelenül jó minőségű labdarúgó, de a kérdés az, hogy mikor fejeződik be az Amszterdam útja a Bajnokok Ligájában. Értéke a legjobb gólszerzőre itt különösen Lewandowskinak van, akinek a remek formája által a Bayern könnyedén bejuthat a Bajnokok Ligája döntőjébe, és így fokozatosan hozzáteheti az egyik gólt a másik után.

Ezekre, de sok más eseményre is a 22bet fogadóirodánál biztonságosan fogadhat Magyarországon is.

Relevant news