2022-es labdarúgó-világbajnokság: Minden információ együtt!

A 2022-es labdarúgó-világbajnokság a koronavírus-járvány okozta intézkedések miatt csak néhány hónappal később az EURO 2020-tól kerül megrendezésre. Ebben a cikkben megadunk Önnek minden fontos információt a tervezett bajnokságról.

Mikor rendezik a 2022-es labdarúgó világbajnokságot?

A 2022-es labdarúgó világbajnokságot 2022 novembere és decembere fordulóján, pontosabban november 21-e és december 18-a között rendezik. Az első mérkőzés november 21-én 11:00 órától, az utolsó mérkőzés december 18-án 16:00 órától kezdődik.

Hol rendezik a 2022-es labdarúgó világbajnokságot?

A 2022-es labdarúgó világbajnokságot Katarban rendezik. Al Wakrah és Doha városait választották ki erre a bajnokságra, de a konkrét stadionok még abból az okból mindig ismeretlenek, mivel néhány belőlük még csak készül. A katari világbajnokság összesen 8 légkondicionált stadionban zajlik majd.

A koronavírussal kapcsolatos intézkedések a 2022-es VB-re a futballban

A koronavírus ezen a bajnokságon is nagy téma lesz. Az már most világos, hogy csak beoltott szurkolók vehetnek részt a bajnokságon, Khalid bin Khalifa bin Abdalaziz Sani katari miniszterelnök ezen kívül elmondta, hogy országa több mint egymillió adag oltóanyagot szerez erre az alkalomra, amit közvetlen a helyszínen is fognak beadni.

Hol lehet nézni a labdarügó világbajnokságot?

A labdarúgó világbajnokságot a Magyar Televízióban is nézheti majd. Amint arról már korábban tájékoztattunk, ennek a bajnokságnaknak minden mérkőzése megtalálható az élő közvetítést kínáló fogadóirodák kínálatában. Például a 22bet bukmékernél is, A lehetőségekről, hogyan nézni az élő közvetítéseket a bukmékerek kínálatában, tájékoztattuk Önöket az előző cikkben.

Ki nyeri meg a 2022-es labdarúgó világbajnokságot?

A bajnokságra több mint egy év múlva kerül sor, így nagyon nehéz fogadni a győztesre. A legnagyobb favoritok közé azonban hagyományosan Anglia, Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Belgium tartozik majd.

A bajnokság győztesére vonatkozó konkrét tippet, valamint erre a versenyre vonatkozó más tippet is elegendő időelőnnyel, a bajnokság kezdetéhez közelebb hozunk.

2022-es labdarúgó világbajnokság – hivatalos himnusz (dal)

Minden Labdarúgó világbajnokság szerves része a himnusz, vagy egy dal, amely ezt az ünnepet bemutatja. Minden évadnak megvan a maga hivatalos dala. Ez halható lesz a torna hivatalos megnyitóján is. A közelgő bajnokság dala még eddig nem ismert, de amint bemutatják, értesíteni fogjuk Önöket.

Kabala

A himnuszhoz hasonlóan minden bajnoksághoz egy kabala is tartozik. Általában egy karakterről van szó, aki valamilyen móddal bemutatja az adott helyet, a nemzetiséget. Még a közelgő bajnokság kabaláját sem mutatták be. Amint ez megtörténik, azonnal értesítjük Önt.

Labda

A labda a harmadik és egyben nagyon fontos jellemzője minden bajnokságnak. Csakúgy, mint a kabala és a dal esetében, még mindig nem tudjuk, milyen labdát mutat be ez a bajnokság. Az információk frissítve lesznek.

Stadionok

A 2022-es labdarúgó-világbajnokságot eredetileg 7 katari város 12 stadionjában rendezték volna. A koronavírus-járvány azonban némileg szerényebb feltételeket teremtett a közelgő bajnokság számára. A közelgő labdarúgó-világbajnokság összes mérkőzését összesen 8 stadionban kellene majd lejátszani.

Belépőjegyek a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Egyelőre nem tudni, hogy a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra bejut-e valamilyen szurkoló, és ez milyen feltételekkel fog megtörténni (a koronavírus-járvány miatt). Bővebb információ a versenyhez közelebb lesz ismert.

Érdekességek

Ezt a bajnokságot hatalmas korrupciós botrány kíséri. A FIFA munkatársai valószínűleg kenőpénzt vettek fel, hogy Oroszország és Katar mellett szavazzanak. Oroszország a szavazásban az ellen szavazott, hogy Hollandia Belgiummal, és Spanyolország Portugáliával közösen menjenek a szervezkedésbe. Katar az USA ellen szavazott és nyert, annak ellenére, hogy nem egy futballországról van szó, és a szavazás idején még a szükséges háttérrel sem nem rendelkezett (olvassa fent).

Minden stadionnak jó metrókapcsolattal kelleme rendelkeznie. Katar mintegy 300 kilométeres metróhálózat kiépítésére számít a stadionok között.

A labdarúgó világbajnokság történetében először futballoznak majd légkondicionált stadionokban.

GYIK – Gyakran ismételt kérdések a 2022-es labdarúgó világbajnoksággal kapcsolatban

Mikor lesz a 2022-es labdarúgó-világbajnokság?

A 2022-es világbajnokságot november 21. és december 18. között rendezik. Az első mérkőzés november 21-én 11:00 órától, az utolsó mérkőzés december 18-án 16:00 órától kezdődik.

Hol lesz a 2022-es világbajnokság?

A 2022-es világbajnokságot Katarban rendezik.

Relevant news