2021-es nyári olimpiai játékok Tokióban

Közelednek a 2021-es nyári olimpiai játékok, végül többé-kevésbé egyértelmű, hogy még a koronavírus-járvány sem állítja meg őket, ezért készítettünk Önnek egy informatív cikket, amely bemutatja Önnek ezt a sportünnepet. Mit várhat?

Mikor kerül sor a 2021-es nyári olimpiai játékokra?

A 2021-es nyári olimpiai játékokat július 23. és augusztus 8. között rendezik. Eredetileg a nyári olimpiai játékokat 2020-ban kellett volna rendezni, de a covid-19 járvány miatt egy évvel elhalasztották őket. A nyári olimpiai játékok első halasztásáról van szó a történelemben. Korábban a nyári olimpiai játékokat a szervezettel kapcsolatos problémák miatt egyenesen törölték.

Hol zajlanak le a 2021-es nyári olimpiai játékok?

A 2021-es nyári olimpiát Tokióban rendezik. Japán fővárosa az olimpiai játékok történetében másodszor fogadja az olimpiát.

2021-es nyári olimpiai játékok és a covid-19 járvány

A 2021-es nyári olimpiai játékoknak eredetileg egy évvel korábban, 2020-ban kellett volna lejátszódni. A nyári olimpiai játékok sorsa még mindig nem 100% -ban biztos, bár sokkal közelebb állunk hozzájuk, mint tavaly. A szervezőkre a dolgok gazdasági oldala miatt gyakorlatilag minden oldalról nyomást gyakorolnak, és bár vannak olyan hangok, amelyek józan ész és felelősségvállalásra szólítanak fel, többé-kevésbé egyértelmű, hogy senki sem hallgatja meg ezeket a hangokat. Manapság a pénz minden esemémynek a hajtóereje, nem beszélve arról a tényről, hogy Japán jó előre felkészülhet és megszervezheti a 2021-es olimpiai játékokat úgy, hogy senki ne kerüljön veszélybe. Az olyan események, mint a 2021-es jégkorong-világbajnokság, bebizonyították, hogy minden jól megy, ha így akarják.

Ha a 2021-es nyári olimpiai játékokra sor kerül, akkor minden bizonnyal szóba kerül nézők sorsa a nézőtérben. A lehetőség betiltani a nézőknek a belépését a stadionokba, mint majdnem minden covid-19 kérdésben, két táborra osztja az embereket. Egyes sportolók úgy vélik, hogy a sportnak a nézőkre szüksége van. Mások szerint a telt tribünök veszélyesek a koronavírus-járvány idején. Tekintettel erre várható, hogy sok sportoló még megváltoztatja a döntését a tokiói olimpiáról, és vagy eljön, vagy nem.

Például a csúcs teniszező Novak Djokovic nemrégiben hagyta hallani magát, hogy ha a 2021-es nyári olimpiai játékok nézők nélkül maradnak, akkor ismét megfontolja a rajtját (amit korábban tagadott).

A 2021-es olimpiai játékokok új sportágak

A 2021-es olimpiai játékokokon először a történelem során jelenik meg a gördeszka, a szörfözés, a karate és a sportmászás. E négy teljesen új sport mellett két régi-új sport is belekerül  2021-es olimpiai játékokok programjába, ezek a baseball és a softball.

Az egészen új sportok mellett a tokiói nyári olimpiai játékok programjaihoz teljesen új sportágakat is beírtak a már elfogadott sportágakban, mint például a kosárlabda mérkőzések három a három ellen.

  1. évi nyári olimpia – a sportágak felsorolása

A 2021-es tokiói nyári olimpiai játékok összesen 38 sportágat hoznak (beleértve a fent említett új és régi-új sportágakat is). Ezekról van szó:

Atlétika

Tollaslabda

Baseball

Kosárlabda

Ökölvívás

Kerékpározás

Labdarúgás

Gimnasztika

Kézilabda

Vitorlássport

Lovaglás

Cselgáncs

Kenuzás

Karate

Íjászat

Modern öttusa

Úszás

Strandröplabda

Gyeplabda

Rögbi

Gördeszkázás

Softball labdajáték

Műugrás

Asztali tenisz

Sportmászás

Sportlövészet

Szörfözés

Szinkronúszás

Vívás

Taekwondo

Tenisz

Triatlon

Evezés

Vízilabda

Röplabda

Súlyemelés

Birkózás

A 2021-es tokiói olimpiai játékokok – kabala

A tokiói nyári olimpia kabalája Miraitowa lett. Miraitowa egy Pokémon-ra hasonlító alak fehér-kék kombinációban, amelynek fő küldetése (az emberek szórakoztatása mellett) az olimpiai játékok jövőjének és örökkévalóságának hirdetése.

Miraitow partnere a Someity, egy hasonló küldetésű rózsaszín-fehér figura, amelyet a 2021-es paralimpiai játékok felelevenítésére választottak.

Tokió 2020 nyári olimpia – tények és érdekességek

A 2020-as nyári olimpiai játékok összesen 38 sportágat hoznak. Legalább ennek az iparágnak a fele néhány külömböző versenyt hoz (például mellúszás, pillangóúszás, gyorsúszás stb.).

A  2020-as olimpiai játékok programjához sorolódnak a baseball és a softball, olyan versenyek, amelyek korábban ki voltak zárva a játékprogramból.

A 2020-as tokiói olimpiai játékok összesen 5 új sportágat mutatnak be – sportmászás (más néven “sziklamászás”), karate, szörfözés és gördeszka.

A 2020-as olimpia már egy vita előtt áll. Pontosabban plagizálásról van szó, amellyel Kenjiro Sano grafikust vádolták. A közönség felszólítására az eredeti logót törölték. Az új logót néhány héttel később nyilvános pályázat útján választották ki.

A nyári olimpiai játékok a világ legnézettebb sporteseményei közé tartoznak, ezért minden fogadóiroda hoz ezekre szorzókat, mint például a 22bet, de természetesen a 20bet, vagy 1xbet is.

Relevant news